L’Alcúdia celebra el Dia de l’Arbre

Aquest diumenge 19 de febrer, un any més, l’Alcúdia ha commemorat el Dia de l’Arbre amb la plantació de 650 exemplars de diverses espècies autòctones al Corral de Rafel.

L’Ajuntament de la localitat, per mig de la Regidoria de Medi Ambient, va programar aquesta activitat perquè els alcudians i alcudianes pogueren participar d’una forma directa en la millora d’un paratge emblemàtic del poble de l’Alcúdia, com és el Corral de Rafel.

Aquest any s’han plantat 200 carrasques, 200 pins blancs, 100 roures valencians, 100 freixes i 50 pins pinyoners, dels quals un percentatge important es transformarà en uns anys en arbres que formaran un xicotet bosc al voltant del paratge, junt als arbres plantats en anys anteriors.

A partir de les 10 del matí es van reunir a la Plaça de Tirant lo Blanc els veïns i veïnes de la localitat que van voler pujar en bicicleta, i a partir de les 11 s’uniren aquelles persones que havien optat per arribar en cotxe particular. En total, més de 200 assistents de totes les edats van poder esmorzar i gaudir de la picadeta i la beguda que preparà l’Ajuntament. Tot seguit, es procedí a la plantació dels arbres.

Els exemplars plantats s’anaven dipositant a distintes zones del paratge, utilitzant les aixades i arruixadores de l’Ajuntament i altres prestades per l’empresa Refor. A més, els menuts havien escrit els seus nom en unes etiquetes que després col·locaven al voltant de l’arbre per, així, poder localitzar l’arbre plantat i poder anar a regar-lo sempre que vulguen. Es va insistir en la necessitat de regar amb assiduïtat els arbres plantats, especialment davant l’absència de pluges.

Prestaren la seua col·laboració, a més del treballadors municipals, la Policia Municipal i Protecció Civil, la Creu Roja de l’Alcúdia i les penyes ciclistes “El cuc” i “El Pedalier” entre d’altres.

En definitiva, aquest matí tan entranyable del Dia de l’Arbre a l’Alcúdia va reunir una gran quantitat de familiars i amics en contacte amb la natura, cosa que demostra el compromís dels ciutadans de la localitat amb el Medi Ambient i amb la cura dels paratges naturals del seu poble.

Deixa el teu comentari