L’Alcúdia celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una neteja del riu

La projecció de “El Olivo”, “Mans al riu” i “En primavera, al col·le en bici” seran les activitats que es realitzaran.

El proper dilluns 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, dia establert per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1972. És per això que, i amb la finalitat de commemorar aquest dia, des de la Regidoria de Medi Ambient, s’han organitzat una sèrie d’activitats durant la setmana.

El mateix dia 5 es projectarà, a les 19.30h a la Casa de la Cultura, la pel·lícula El Olivo dirigida per Iciar Bollain. El llargmetratge conta l’aventura de Alma, una jove decidida a embarcar-se en una missió impossible: la de recuperar una olivera replantada en algun lloc d’Europa i tornar-la a la masia familiar, al mateix lloc on el seu avi es dirigeix tots els matins a emplenar de xicotetes pedres el forat que va deixar l’arbre.

D’altra banda, el dissabte dia 10, es farà l’activitat “Mans al riu”, una passejada i neteja del Riu Magre que començarà a les 9.30 del matí des de l’aparcament de la zona d’oci del riu. En aquesta passejada es recorreran els 3 km de riu que es troben al terme municipal de l’Alcúdia.

L’Ajuntament proveirà de guants i bosses de fem a tots els participants en aquesta activitat que té una dobla finalitat, per una banda gaudir d’un paisatge natural, pròxim a l’Alcúdia i amb importants valors ambientals i per altra la d’actuar com a voluntariat netejant les deixalles, que es troben al llarg de la senda que recorre aquest paratge al llarg de la població.

A més, durant tota la setmana, l’alumnat dels col·legis del municipi participarà en l’activitat “En primavera, al col·le en bici” en la que podrà anar a l’escola amb bicicleta, fent un recorregut pel municipi, acompanyat per la Policia Local de l’Alcúdia, abans de començar les classes.

Deixa el teu comentari