L’Alcúdia reivindica la necessitat de neteja del Riu Magre

P1260609 P1260608El plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia ha aprovat, per unanimitat, una moció per a demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la neteja del llit del Riu Magre, un dels afluents més importants del Riu Xúquer i el qual recorre uns 2 quilòmetres al seu pas per la localitat de la Ribera Alta.

Aquest paratge natural té una gran vàlua ecològica i patrimonial per al poble de l’Alcúdia i, en definitiva, per a tots els habitants que reben les aigües del Xúquer. Cal tindre en compte que l’Ajuntament de l’Alcúdia va realitzar en anys passats una important actuació de regeneració del llit del Riu Magre i que està prevista per a després d’estiu una inversió per a millorar aquest espai, aprovada a partir dels pressuposts participatius.

A l’estiu, el perill d’incendis augmenta dràsticament a causa de la vegetació morta i seca, i de les canyes que envaeixen el llit en diversos indrets. L’Ajuntament troba en falta l’acció i iniciativa de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que té la competència del domini públic hidràulic per a controlar aquest tema. És per açò que ha decidit aprovar aquesta proposta per a demanar a la Confederació Hidrogràfica la necessitat de neteja de les riberes del Riu Xúquer i evitar així cremes descontrolades.

Recents incendis com el de la Serra d’Espadà, d’Artana o de Carcaixent ens posen en alerta i suposen altra raó de pes per a la urgència d’esta neteja dels paratges valencians i, en aquest cas, dels voltants del Riu Magre.

Malgrat la urgència d’aquest sanejament, l’Ajuntament demana que aquesta tasca es realitze de manera extraordinàriament respectuosa amb les especies vegetals i animals que configuren l’ecosistema de ribera del Magre. Però que siga una tasca delicada no vol dir, que puga deixar-se per a demà o abandonar-se definitivament.

Aquesta iniciativa té com a objectiu la conservació d’un espai natural molt ric i consolidat a la nostra Ribera i que es mereix la màxima cura i preocupació possible.

Deixa el teu comentari