L’entrega oficial es va celebrar ahir dijous 6 d’abril, en les oficines que el grup financer Bankia manté en la localitat

Almussafes, a 7 d’abril del 2017. L’alcalde, Toni González, i la regidora de Cultura, Teresa Iborra, es van desplaçar ahir dijous 6 d’abril fins a la seu de l’entitat financera Bankia a Almussafes, amb motiu de la cessió oficial a l’Ajuntament d’un quadro històric que presenta una fotografia aèria del municipi de principis de la dècada dels 70.

El director de l’oficina d’Almussafes, Rafael Sanchis, i el director de Zona, Francisco José Redondo, van procedir a la cessió del marc de fusta amb la imatge en blanc i negre que, durant anys, es va exhibir en una de les parets de què va ser la primera seu bancària, en la localitat. En aquella època es tractava de la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de València, inaugurada en el carrer Major d’Almussafes el 25 de febrer de l’any 1959, i traslladada al carrer Ausiàs March, l’actual emplaçament, a finals dels anys 70.

La fotografia que presidix el quadro de fusta, amb un grandària de 2,60 per 2,20 m., no es troba digitalitzada en l’Arxiu Municipal d’Almussafes, encara que sí que consta el registre de la seua publicació en el Butlletí d’Informació Municipal de l’any 1981.

Segons les dades que consten en l’arxiu històric municipal, la imatge mostra l’Almussafes de principis dels anys 70, l’anterior a l’arribada de la Factoria Ford, amb escasses dependències públiques, tan sols l’edifici consistorial i el col•legi Salas Pombo, i amb una única zona verda, el parc Central.

El primer edil va agrair personalment la cessió del document gràfic, “que presidirà un dels espais expositius del Centre Cultural, i que, pel seu caràcter patrimonial, sens dubte ajuda a la recuperació i conservació de la nostra memòria col•lectiva històrica”.

Deixa el teu comentari