L’Ivace avança als centres tecnològics de la Comunitat el 60% de les seues ajudes procedents de fons propis de la Generalitat

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha avançat als onze Centres Tecnològics de la Comunitat Valenciana el 60% de les ajudes previstes per a 2018 procedents de fons propis de la Generalitat.

En total, el Ivace ha desemborsat als centres tecnològics 10 dels 17 milions d’euros previst dins dels seus convenis de col·laboració a través dels quals el Ivace recolza la seua activitat de R+D de caràcter no econòmic dels resultats del qual es poden beneficiar totes les empreses de la Comunitat.

“No solament hem recuperat la funció pública dels centres tecnològics sinó que hem complit el compromís adquirit durant la signatura de convenis de col·laboració el passat mes de juliol, on es va acordar avançar el 90% de l’ajuda”, ha assenyalat la directora general del Ivace, Júlia Company.

En aquest sentit, Company ha afegit que ” la resta de les ajudes s’abonaran el pròxim mes d’octubre”.

Amb aquestes ajudes, el Ivace ha recolzat més de 70 línies de R+D que van a liderar els centres tecnològics i que fan referència, entre altres aspectes, a accions d’indústria 4.0, trasformación digital, biomecànica, mobilitat, salut i qualitat de vida, envasos intel·ligents, transport i logística, economia circular i TIC.

“La capacitat investigadora dels centres tecnològics de la Comunitat -ha afegit la responsable del Ivace- està ajudant a moltes empreses a innovar i a desenvolupar projectes de recerca i desenvolupament tecnològic que de manera individual seria més complicat”.

“La xarxa de centres tecnològics de la Comunitat és una de les més sòlida, amb reconeixement a nivell nacional i europeu, que compta amb 871 investigadors, 5.110 empreses associades, 12.200 empreses clients i titulars de 127 patents; el que fa més que necessari que les empreses aprofiten aquesta infraestructura en benefici propi”.

En 2018, el Ivace té consignat en els seus pressupostos un total de 38 milions d’euros per a recolzar l’activitat investigadora dels centres tecnològics, la qual cosa suposa un 34,5% més que en l’exercici anterior.

Aquest muntant prové de fons propis de la Generalitat (17 milions d’euros) i de fons cofinançats per la Unió Europea (21 milions d’euros).

Deixa el teu comentari