El mal de gola és el primer símptoma que pateixen els espanyols en constipar-se

Una de cada quatre persones es constipa entre tres i quatre vegades a l’any

El mal de gola és el primer símptoma que pateix la major part dels espanyols en constipar-se. La meitat, segons una enquesta del Centre d’Investigació sobre Fitoteràpia realitzada a 2.400 persones. La mateixa revetlla que una de cada quatre persones té entre tres i quatre constipats a l’any.

Des del Centre d’Investigació aconsellen seguir una adequada higiene preventiva i prendre preparats farmacèutics a base de pròpolis per tal d’enfortir les defenses i tractar les afeccions de gola.

Aquesta és la primera part del cos afectada en els constipats perquè, segons asseguren és la via d’entrada de nombroses infeccions a l’organisme. El fet que els constipats es produïsquen diverses vegades a l’any succeeix perquè és, tal com asseguren els experts, una malaltia que cursa a brots.

Sol aparéixer un primer episodi en la tardor, un altre en hivern i un altre en primavera. A més, destaquen que l’hivern és l’època més propicia per al contagi, perquè solem romandre més temps en espais tancats amb major concentració de gent.

A més adverteixen d’importància de diferenciar els símptomes d’un refredat i d’una grip per tractar-los de forma adequada. En el primer cas, es desenvolupa de forma més gradual i progressiva, amb una congestió nasal o dificultats per a respirar, i no és habitual la presència de febre. La grip, en canvi, és un quadre més greu, amb febre alta i començament brusc, mal de cap, malestar general i dolor muscular i corporal.

Per prevenir els refredats o constipats, els experts recomanen tapar-se la boca en esternudar o tossir, llavar-se les mans amb freqüència, evitar canvis bruscos de temperatura, l’exposició a la gelor i a ambients contaminats.

Deixa el teu comentari