Miguel Soro guanya un Concurs de Pintura a l’Aire Lliure d’Alberic que duplica els participants Alberic va traure un any més l’art al carrer.

, 19 de setembre de 2017.La segona edició del Concurs de Pintura Ràpida a l’aire lliure va suposar un èxit tant pel nombre de participants com per la qualitat de les obres, que són ja mostrades en una exposició en l’Antic Ajuntament. Van participar al voltant de vint artistes (pràcticament el doble que l’any passat), que es van veure completats per quatre xiquetes que van debutar en el certamen infantil que s’estrenava en el present curs. Amb tot, el primer premi va ser para Miguel Soro García, que es va imposar amb l’obra titulada “Santa Bàrbara”.

El segon premi va ser para Guillermo Ferri Soler per l’obra “Alberic 2017”, mentre Federico López Córcoles es va fer amb la tercera plaça per “Alberic I”. En la modalitat adulta la millor obra s’adjudica 700 euros, per 500 la premiada amb el segon guardó i 300 la tercera. “Estem realment contents perquè hem duplicat el nombre de participants i a més s’ha debutat amb bon peu en el concurs infantil. El certamen serveix per a omplir la localitat d’art durant tota una jornada i conèixer nous artistes. Volem ser una mina de cultura”, explica l’edil de Cultura, Josep Puig.

En la modalitat infantil, el primer premi va ser para Nerea Briz, pel quadre titulat “Ermita de Santa Bàrbara”, mentre el podi el van completar Carla Aleo Marín i Francesca Barraquet Escrihuela. Va haver-hi un accèssit per a Carla Sanchis Ortiz. Entre les joves participants el primer premi es va adjudicar un maletí de pintures, un cavallet, tres llenços i un llibre de tècniques de pintura a l’oli. La segona va guanyar un maletí de pintures a l’oli, un llenç i un llibre explicatiu; per un llenç i un llibre la tercera. El tema del certamen tornava a ser el patrimoni històric d’Alberic i els concursants van rebre un llistat orientatiu amb els monuments i llocs destacats de la història de la localitat.

Totes les obres estan sent exposades en la Sala d’Exposicions de l’Antic Ajuntament fins al 29 de setembre, amb horari de visita de dilluns a divendres de 18:30 a 20:30 hores. L’ajuntament organitza el certamen amb l’objectiu de dinamitzar culturalment la localitat amb propostes artístiques i després de l’èxit de les primeres edicions ja s’ha confirmat la celebració en els pròxims anys. El jurat va estar format per tres professionals en el món de la docència de les Belles Arts com Susi Lledó, Joan Cogollos i Laura Montalvà.

Deixa el teu comentari