Els monuments i artistes fallers a Burjassot, protagonistes de la XXI Setmana Cultural de la Falla Domingo Orozco- Bailén

Dilluns que ve 17 de setembre els fallers de la Comissió de la Falla Domingo Orozco- Bailén de Burjassot tenen una cita en el Casal de la Falla en el qual tindrà lloc la inauguració de la seua XXI Setmana Cultural. Un esdeveniment que, des d’aqueix dilluns i fins al diumenge 23 de setembre, va a tenir com a fil conductor els monuments i els artistes fallers en el municipi.

Tal com s’ha assenyalat, la inauguració de la setmana cultural serà el dilluns 17 de setembre a les 20 hores amb la presentació de l’exposició “Monuments i Artistes Fallers a Burjassot”; exposició que compta amb la col·laboració de Nacho Burgos Montaner i Ramón Ángel Serrano Navarro. A més, aqueixa mateixa vesprada es realitzarà un homenatge a Manuel Ferrer Gadea i hi haurà un vi d’honor per a tots els assistents.

El dimarts 18 de setembre, a les 19:30 hores serà la xarrada “Monuments i Artistes Fallers de Burjassot”, a càrrec de Vicente Roig Folch. Una vegada finalitzada, sobre les 21:30 hores serà el sopar de “sobaquillo” i, a les 22 hores començarà el campionat de dòmino.

Un dia més tard, el dimecres 19 de setembre la vesprada començarà a les 20 hores amb la participació dels màxims representants de la Comissió en la baixada de la Verge del Cap, Patrona de Burjassot. Després de la mateixa, sobre les 21:30 hores tindrà lloc el sopar, novament de “sobaquillo” i, a les 22 hores, el campionat de parchís.

El col·loqui per a parlar sobre els monuments i els artistes fallers, en què participaran com a ponents Ramón Ángel Serrano Navarro, José Francisco Espinosa Pérez, Salvador Aguilella Moreno, Ángela Ruiz Badenes, Carlos Herrero Munia i Migue Hernández Clemente serà el dijous 20 de setembre a les 19:30 hores. Després del mateix, sopar de “sobaquillo” i campionat de truc.

El divendres 21 de setembre la vesprada començarà a les 19 hores amb la clausura de l’exposició per a, a les 19:30 hores, donar pas als quarts de final dels campionats de dòmino, parchís i truc. A les 22 hores serà el sopar de “cassolà” i a les 23:30 hores a divertir-se amb el karaoke.

El cap de setmana començarà el dissabte 22 de setembre a les 11 hores amb la visita de la Comissió al Museu del Gremi d’Artistes Fallers a València. Ja en horari de vesprada, a les 17:30 hores en el casal de la falla serà el berenar per als infantils que faran una xicoteta falla per a poder plantar-la. A les 19:30 hores serà el concurs gastronòmic en els voltants del casal amenitzat per la “Xaranga Borinots”. La vesprada continuarà amb la “cremà” de la falla, sobre les 20 hores, el sopar gastronòmic, a les 21:30 hores i el lliurament de premis del concurs. La nit finalitzarà amb discomóvil a càrrec d’Iván Graner.

La setmana cultural finalitzarà el diumenge 23 de setembre amb la final, a partir de les 10:30 hores en el casal, dels campionats de truc, va dominar i parchís. A les 11 hores tindrà lloc el campionat de pispes, que compta amb la col·laboració de l’equip de “Jocs tradicionals El Piló” de Burjassot. A les 14 hores serà el menjar, amb arròs amb fesols i naps i a les 16 hores el lliurament de premis dels campionats de jocs de la Setmana Cultural.

Deixa el teu comentari