Rodríguez felicita als alcaldes de Llíria, Bunyol i Cullera i les societats musicals pel seu projecte ‘A 3 bandes’

• El president de la Diputació rep a Manuel Civera, Rafael Pérez i Jordi Mayor, que li traslladen la intenció de les sis bandes d’aquests municipis de fer una gira de grans concerts en conjunt
• Jorge Rodríguez mostra el respatler de la Corporació a una iniciativa “molt interessant” que les bandes i els alcaldes presentaran en societat aquest divendres en la Beneficència. La gira començarà al juliol

23/març/2017. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut aquest dijous a l’alcalde de Llíria, Manuel Civera, el de Bunyol, Rafael Pérez, i el seu homòleg a Cullera, Jordi Mayor, que en representació de les societats musicals de cada municipi, han exposat a Rodríguez els detalls d’un projecte a tres bandes amb el qual pretenen organitzar una sèrie de concerts conjunts en els tres municipis, en els quals participaran una banda de cada localitat, considerades totes com a agrupacions musicals de primer nivell.

En paraules de Jorge Rodríguez, “totes les iniciatives relacionades amb el món de la música són benvingudes en aquesta institució que valora aqueix patrimoni que ens defineix com a poble als valencians. En aquest cas, es tracta d’un projecte intermunicipal molt interessant en el qual participen sis societats musicals de tres poblacions amb molta tradició en el món de la música”. El president ha mostrat el seu suport a la iniciativa i ha traslladat als alcaldes de Llíria, Bunyol i Cullera que la Diputació estudiarà la forma de participar en ella, des de les subvencions a projectes musicals de l’àrea de Cultura o des de qualsevol altra àrea de la institució.

La gira musical ‘A tres bandes’ començarà al juliol a Cullera, continuarà amb un segon macroconcert a Llíria en el mes d’octubre, i completarà la seua primera ronda a Bunyol ja en 2018, en un programa que preveu perllongar-se almenys durant els pròxims tres anys i que inclourà la presència d’una banda de cada municipi en cadascun dels concerts.

El Centre Instructiu Musical ‘L’Harmònica’ i la Societat Musical ‘L’Artística’ de Bunyol, l’Ateneu Musical i la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera i la Unió Musical i l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria estan reconegudes entre les millors orquestres de vent del món.

Presentació en la Beneficència

El projecte ‘A tres bandes’ serà presentat aquest divendres en la Beneficència amb la participació de representants de les sis agrupacions musicals, els alcaldes de les tres localitats i el vicepresident segon de la Diputació de València, Toni Gaspar.

L’alcalde de Llíria, Manuel Civera, ha destacat aquest “intercanvi entre tres municipis molt grans en el món de la música”, ja ha considerat que aquestes i altres bandes “vertebren tota la Comunitat Valenciana”. Civera preveu “un gran espectacle musical dirigit a tots els valencians” i agraeix la “sensibilitat extraordinària de Jorge Rodríguez amb el món de la música”.

Per la seua banda, Jordi Mayor, alcalde de Cullera, ha definit el projecte com “una gira única a València i Espanya, que esperem que la gent puga gaudir com l’estem gaudint els alcaldes dels tres municipis amb l’organització”. En els mateixos termes s’ha expressat l’alcalde de Bunyol, Rafael Pérez, que considera que aquesta iniciativa conjunta “pot fer créixer a les sis societats musicals i els tres municipis”. Per a Pérez, que agraeix el “suport incondicional de la Diputació”, ‘A tres bandes’ pot suposar “un recolzament molt important a la cultura musical”.

Deixa el teu comentari