Sis esportistes d’Almussafes, admesos en el Pla Nacional de Tecnificació Esportiva de Tir amb Arc

Un total de 15 arquers i arqueres valencians assistixen a les jornades de perfeccionament en el Centre Educatiu de Xest

Ferran Rodrigo, Maria Gómez, Yolanda Lucha, Raül Miralles, Edgar Ferris i Emilio Lucha, els joves convocats per la Federació Espanyola

img_6892 Almussafes, a 26 d’octubre del 2016. Els esportistes del Club de Tir amb Arc d’Almussafes Ferran Rodrigo, Maria Gómez, Yolanda Lucha, Raül Miralles, Edgar Ferris i Emilio Lucha van participar, el passat cap de setmana, en la nova edició del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva d’esta disciplina. Esta vegada, les instal•lacions esportives del Centre Educatiu de Xest van ser el lloc triat per la Federació Espanyola de Tir amb Arc per al desenvolupament de les jornades formatives. Un total de quinze arquers i arqueres de la Comunitat van assistir al programa amb els seus respectius monitors i sota la direcció de l’entrenador nacional, David Calleja.

El Club de Tir amb Arc d’Almussafes està d’enhorabona. El passat cap de setmana, sis dels seus integrants van participar, junt amb altres nou arquers de la Comunitat, en l’última edició del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva. Els valencians de categoria cadet i els menors de 14 anys van aprendre a perfeccionar la seua tècnica de tir i van reforçar, així mateix, altres aspectes psicològics i de físic específic d’esta pràctica. Este programa, que en 2015 va ser acollit a Almussafes, va servir per a compartir experiències i preparar a la futura elit del tir amb arc. Tots els seleccionats es van formar de la mà d’un entrenador nacional, David Calleja, durant les dos jornades de tecnificació dedicades a la millora d’esta disciplina esportiva, celebrades en les instal•lacions del Centre Educatiu de Xest.

El Pla Nacional de Tecnificació Esportiva va veure la llum fa cinc anys, davant la necessitat de posar en comú criteris respecte a l’ensenyança i perfeccionament d’este esport en tot el territori nacional. Es tracta d’un projecte fomentat per la Federació Espanyola de Tir amb Arc i el Consell Superior d’Esports, sota la supervisió de l’entrenador de la selecció espanyola de tir amb arc, el coreà Hyung Mok Cho.

img_6886Actualment, un total de quinze representants valencians estan inclosos en este pla nacional, i han sigut triats per la seua brillant trajectòria esportiva i els resultats obtinguts durant els diferents campionats. Açò demostra el nivell de forma de la cantera valenciana. L’objectiu d’estes concentracions, a més de millorar la tècnica dels arquers, és convertir estos joves en la futura elit d’este esport.

Des del Club de Tir amb Arc d’Almussafes s’alegren de comptar amb sis dels seus components entre els millors d’Espanya: Maria Gómez, Ferran Rodrigo, Raül Miralles, Yolanda Lucha, Edgar Ferris i Emilio Lucha.

Tècnics nacionals són els encarregats de dur a terme el citat pla, gràcies al seu desplaçament periòdic per les diferents comunitats autònomes per a impartir, durant diverses jornades, les directrius tendents a millorar l’entrenament quant a tècnica i aspectes psicològics i de físic específic del tir amb arc a alumnes i monitors dels clubs esportius. A més, els exercicis individuals dels arquers participants es graven en vídeo per al seu posterior estudi i millora.

Deixa el teu comentari