Sueca celebra el Dia de la Pau

Sueca, 05/02/2018.El CEIP Cervantes de Sueca i l’Associació de Mares i Pares d’alumnes (AMPA) han commemorat este diumenge el Dia de la Pau amb una jornada de portes obertes. La 14 edició de la iniciativa lúdica, a la que acudiren nombrosos xiquets i famílies del municipi, va incloure nombroses activitats per a tots baix el lema “La pau comença amb un somriure”.

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Educació, també s’implica any rere any en esta celebració col·laborant en el Concurs de Murals en el que estaven convidats a participar tots els col·legis de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes.

L’amenaça de pluja va obligar a traslladar els tallers i actuacions, a cobert, dins del recinte escolar. Finalment, l’oratge va permetre lliurar els premis en el pati del col·legi, on s’havia previst inicialment. Els xiquets reberen els guardons de mans de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor d’Educació, Vicent Baldoví; i l’artista local Xussa Català. En esta edició resultaren premiats: Educació Especial (1r Miquel Burguera TVA 13 i 15, 2n Perelló, 3r Miquel Burguera Aula 7 i 4t Miquel Burguera TVA 12 i 16); 1r Primària (1r Cervantes A, 2n Perelló, 3r Cervantes B); 2n Primària (1r Carrasquer B, 2n Carrasquer A, 3r Cervantes A); 3r Primària (1r Cervantes, 2n María Auxiliadora, 3r Carrasquer B); 4t Primària (1r Cervantes A, 2n María Auxiliadora, 3r Carrasquer A); 5é Primària (1r Cervantes B, 2n Cervantes A, 3r Carrasquer B); 6é Primària (1r Encarnació A, 2n Mareny 5é i 6é, 3r Carrasquer A). També obtingueren accésit Luis Vives i Escoles Jardí.

El jurat va estar format pels experts en fotografia i arts plàstiques, Voro Sendra, Vicent Ferri Arenes i Xussa Català; la directora del CEIP Mareny de Barraquetes, Teresa Colechá; i el regidor d’Educació i Cultura, Vicent Baldoví.

Tant els xiquets com els adults que els van acompanyar, van disfrutar durant tot el matí dels tallers de manualitats, escacs i danses populars i també d’altres activitats d’animació infantil amb jocs, exposicions, pintacares i concursos, entre d’altres. I tots gaudiren a més de les actuacions del Club de Gimnàstica Rítmica Aceus, el Grup de Danses l’Almogàver i el cantautor Dani Miquel.

La jornada, que sempre compta amb gran èxit de participació, va estar possible també gràcies a la col·laboració de diverses entitats i col·lectius com ara la Ludoteca Municipal, Condidorets, l’Associació de Familiars de persones amb Alzheimer de Sueca, la Fundació SASM, el Club de Pilota Xúquer, Proansu, Fem Escola, la Muixeranga, el Club d’Escacs Sueca i Xussa Català.

Deixa el teu comentari