Sueca presenta un conte basat en la història del Mestre Serrano

L’editorial Reclam presenta Pare, vull ser músic un títol inspirat en la vida i trajectòria del compositor suecà.

img_0742-1Sueca, 25/10/2016.Reclam Editorial ha llançat un conte biogràfic, lúdic i educatiu, sobre la figura de Josep Serrano Simeón, conegut popularment com el Mestre Serrano. Ramón Ahulló, un dels màxims coneixedors de la trajectòria del compositor, ha estat l’escriptor d’esta obra literària de caràcter infantil, però enfocada també al públic general. L’acte de presentació del nou títol, que va tindre lloc el passat diumenge, va ser seguit per un públic nombrós i va comptar també amb la presència de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i una representació dels regidors de la Corporació Municipal així com d’alguns familiars de Serrano.

Les il·lustracions han estat a càrrec de la suecana Verònica Riera. L’artista ha estat l’encarregada de donar forma al personatge i la ciutat de Sueca; la seua música i els entorns on va viure i compondre les seues peces.

El Mestre Serrano, un dels màxims exponents de la música valenciana, ha estat el personatge seleccionat per Reclam Editorial per a ser el tercer títol de la col·lecció “Com a casa a cap lloc”. En esta col·lecció l’editorial aposta per portar a les escoles, i al públic en general, destacats personatges de la nostra terra.

L’acte va comptar també amb la participació del regidor de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sueca, Vicent Baldoví i en representació de l’editorial va intervindre Arturo Blasco.

La presentació del nou títol va tenir lloc en un marc idoni, a l’Espai Moret de la Sala d’Exposicions Els Porxets de Sueca i envoltats de la història viva del Mestre Serrano. El consistori ha inaugurat recentment en esta sala també una exposició que tracta de recollir part de l’obra i el treball de Serrano i acostar, alhora, el seu llegat al públic.

La mostra, que es podrà visitar fins el pròxim diumenge 30 d’octubre, està comissariada per Ramón Ahulló i Ramón Canut, qui són alhora els comissaris de tot el programa d’homenatge al compositor suecà. El consistori ha organitzat un programa que s’ha estés al llarg de tot l’any, i que encara no ha finalitzat, replet d’actes en homenatge a l’obra i la figura del Mestre Serrano, enguany que es commemora el 75 aniversari de la seua mort.

Deixa el teu comentari