Sueca presenta un programa de Festes per a tots els públics

 

Sueca, 05/08/2015/El regidor de Festes, Pau Roselló, ha fet públic hui el programa d’actes de les pròximes Festes Majors de Sueca, que se celebraran del 27 d’agost al 13 de setembre. Per al màxim responsable d’este àrea, “el programa estava pràcticament tancat per l’anterior regidor, amb el bon criteri d’evitar problemes per falta de temps a l’hora de realitzar les contractacions. Estem treballant perquè l’any que ve, amb el nou projecte de participació ciutadana, encara en elaboració, tots els col•lectius i la societat suecana en general puguen participar en l’organització de les seues festes”.

El programa d’enguany s’iniciarà amb el II Festival Espiga Rock, el dia 27 d’agost, en el Centre Comercial Sueca Parc, “amb el qual es pretén potenciar, promocionar la música en la nostra llengua. En esta ocasió, comptarem amb la participació de grups com La Gossa Sorda, que finalitza la gira enguany i es retiren, Arrap, Atzembla i el DJ Escala i Corda”, assenyala Roselló. El divendres 28 d’agost, se celebrarà el IV Concurs de Xarangues Ciutat de Sueca, en la plaça del pavelló Cobert, organitzat per la xaranga Lo-lo-ló!, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sueca. Enguany, una de les novetats introduïdes en el programa és la participació de dos orquestres, Euforia i Montecarlo, el 29 d’agost i 12 de setembre, respectivament, i ambdues en la plaça Jaume I.

El diumenge 30 d’agost, el Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà la Vesprada de Màgia, amb entrada gratuïta. El dimarts 1 de setembre, s’oferiran jocs infantils en la plaça de Sant Pere; la Nit d’Humor, en el CM Bernat i Baldoví; i, a les 23 hores, el primer dels concerts d’enguany. En esta ocasió, actuarà Henry Mendez, en el centre comercial Sueca Parc, amb entrada gratuïta. El segon dels concerts està previst per al dissabte 5 de setembre, amb l’actuació El Arrebato, a partir de les 23.30 hores.

El dimecres 2 de setembre, a les 19 hores, en la plaça de l’Ajuntament, s’oferirà l’espectacle infantil Frozen; i a les 19.30 i 20 hores, respectivament, les inauguracions de les exposicions Disfunció Creativa, de Sime Llícer Ferri, i Tres vessans fotogràfiques, de Juan Gabriel Sanz, J. Pascual Burguera i Daniel Cuenca. Ambdues es podran veure en la sala d’exposicions Els Porxets. El dijous 3 de setembre, tindrà lloc l’actuació d’Il Bello Canto, en la plaça de l’Ajuntament; i el divendres 4 de setembre, els més menuts tenen una cita de nou amb jocs infantils en la plaça Jaume I-placeta del Casal Jove. Ja a la nit, a les 22 hores, se celebrarà la Torradeta Nocturna, organitzada per la Falla Avinguda d’Espanya amb la col•laboració de l’Ajuntament; i a les 23 hores, Nit de Varietats amb les actuacions de Francisco Jackson i Marlene Mourreau. El dissabte 5 de setembre, a les 20 hores, s’oferirà el concert del Crist de l’Hospitalet a càrrec de la Societat Unió Musical, en el CM Bernat i Baldoví; i, després del concert de El Arrebato, Festa Macrodiscomòbil en el pàrquing del centre comercial Sueca Parc, amb l’actuació de José AM i DJ’s locals.

El diumenge 6 de setembre, festivitat del Crist de l’Hospitalet, se celebrarà a les 20 hores la processó pels carrers de costum. L’endemà, 7 de setembre, a les 19.30 hores, vaquetes en la plaça portàtil; a la mateixa hora, Concert de la Mare de Déu de Sales a càrrec de la Societat Ateneu Musical; a les 21 hores, Ronda a la Mare de Déu; a les 21 hores també, Paella Gegant en l’avinguda del mestre Serrano; a les 22 hores, II Festa Remember, organitzada per les falles 18 de Juliol i Sucro; i a les 23 hores, en el pati del col•legi Cervantes, Nit Suecana. El dimarts 8 de setembre, festivitat de la Mare de Déu de Sales, s’oferiran els actes habituals: despertada amb tabal i dolçaina, cercavila, Córrer la traca, mascletada i processó, a partir de les 20 hores, pels carrers de costum. El 9, 10 i 11 de setembre, a les 19.30 hores, vaquetes en la plaça portàtil. El dijous 10, a les 19 hores, s’oferirà un espectacle infantil titulat La volta al món, organitzat pel Club ACEUS. El divendres 11, se celebrarà el tradicional Dia del Color a càrrec de l’Escola d’Art Escultor Beltran, i a les 23 hores, Festa de la Xaranga C-25 amb discomòbil. El dissabte 12, a les 19.30, es realitzarà l’Ofrena de l’Arròs, i a les 23 hores, es dispararà el XV Festival Piromusical en l’Estadi Municipal Antonio Puchades. Al finalitzar, actuació de l’orquestra Montecarlo. Finalment, el diumenge 13 de setembre se celebrarà la Festa de l’Arròs, declarada d’Interés Turístic Nacional, amb la XXI Dansada Popular, la 55 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, des del parc de l’Estació, i la Cavalcada de l’Arròs, a partir de les 20 hores.

Informació d’interés
Des de la Regidoria de Festes es vol informar els ciutadans sobre com deuran adquirir-se els tiquets i entrades per a alguns dels actes programats. Podran recollir-se en l’Oficina de Turisme de Sueca (Mercat Central), de 10 a 14 hores, o en el Punt d’Informació Turístic de les Palmeres (fins al 30 d’agost), de 10.30 a 13.30 i de 17.30 a 20.30 hores. Les entrades gratuïtes per als espectacles del CM Bernat i Baldoví, i els tiquets a 1 euro per a la Paella Gegant, es podran arreplegar a partir del 25 d’agost. Pel que fa al Festival Piromusical, enguany s’ha introduït com a novetat la venda de tiquets a 1 euro, únicament per a la zona de grades “amb l’objectiu que no es quede cap cadira buida. Volem que les persones es consciencien a l’hora d’arreplegar els tiquets i que realment siguen per a utilitzar-los”, ha assenyalat el regidor de Festes. L’accés a la zona del públic que roman de peu serà gratuïta. L’Estadi s’obrirà al públic a les 20.30 hores, i estarà obert fins a les 22.45, 15 minuts abans de que comence l’espectacle. Els tiquets per al Festival Piromusical es podran arreplegar a partir del 27 d’agost.

Deixa el teu comentari