Sumacàrcer porta a terme una activitat innovadora per al dia de l’Arbre.

photo_2016-02-14_22-33-27 (2)El passat dissabte dia 13 de febrer, es va celebrar a Sumacàrcer un dia de l’arbre diferent. Es va plantar el Lledoner, arbre protagonista de la jornada ja que és l’arbre de totes les persones que naixen al llarg de 2016. En acabar la plantada, es va donar lloc a la projecció d’un conte animat que parlava sobre la senzilla tasca de plantar arbres i les seues conseqüències.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sumacàrcer, es va organitzar a aquest mateix municipi un dia de l’Arbre de caire innovador. Tot i que es tractara d’una activitat senzilla, el fet de plantar un arbre en nom de totes les xiquetes i xiquets que han nascut i estan per nàixer aquest any suposa ser quelcom de diferent, curiós i nou: una activitat poc complexa amb perspectives de futur molt amples.

La finalitat d’aquesta iniciativa rau en la importància de crear un vincle entre les  veïnes i veïns de Sumacàrcer per a prendre consciència de l’evolució de la natura i la necessita de cuidar-la i respectar-la, recuperant al mateix temps antigues tradicions, com ho és plantar un arbre quan naix un nou membre de la família. A més a més, donat que el lloc de plantada es troba dins del casc urbà, s’aconsegueix apropar el medi natural al medi urbà, ressaltant així la funció saludable dels arbres dins dels pobles i ciutats.

photo_2016-02-14_22-34-31 (2)L’esdeveniment va tindre lloc a Sumacàrcer el passat 13 de febrer. L’activitat es va realitzar en duesparts: la primera i més simbòlica durant la qual es va plantar el lledoner (l’arbre de 2016) i llegir el manifest. Desprès de la plantada, la segona part, es va projectar un conte animat temàtica del qual versava al voltant d’aquesta senzilla però grandiosa tasca de crear espais verds, les conseqüències beneficioses d’aquestes obres i de com afecta tot açò al cicle vital, incloent-s’hi la vida de les persones.

Un dels motius pels que es consideren tan importants aquest tipus d’activitats venen a ser les tràgiques conseqüències que arrastra el trastorn de les condicions climàtiques causa del qual ho és el devastador canvi climàtic. L’abús dels recursos naturals perjudica en major mesura les alteracions del clima, pel que es fa palés la necessitat de generar un ús responsable del medi ambient.

Trobem, llavors, que la manera idònia de projectar aquesta responsabilitat des dels humans vers la natura, és
fent èmfasi en la relació de simbiosi entre les persones i el medi, així com en la creació d’eixe vincle que ajuda a mantindre el respecte i consideracions necessàries per aturar la sobre-explotació dels recursos naturals i amb això el canvi climàtic.

Deixa el teu comentari