16 agents d’Alzira reben el reconeixement al mèrit policial. Sis d’ells van rebre la màxima distinció

Ahir tenia lloc l’acte de concessió de condecoracions al mèrit policial atorgades per la Generalitat, en la que va participar la policia Local d’Alzira. La cerimònia, que s’ha celebrat en el Reial Monestir de Santa Maria d’El Puig, ha estat presidida per la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo.

A l’acte ha assistit una important representació alzirenya encapçalada per la regidora de Seguretat Sara Garés, que ha acompanyat els 16 agents destacats de la nostra Ciutat.

En primer lloc s’ha fet l’entrega de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Roig i Felicitacions Públiques a títol individual a Javier Ros Pedrosa i Francisco Javier Núñez Martí; i Felicitacions Públiques a títol individual a Salvador Villalba Martí, Encarna Giner Blasco, José Carlos González Grau, Juan Francisco Arcas Rodríguez i Mª Ángeles Magrasó Canet. Totes per les actuacions dutes a terme el passat 15 d’abril de 2018, en què van rescatar una dona que es trobava atrapada en un incendi al seu habitatge del carrer Colón, 58 d’Alzira.

També s’ha atorgat la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Roig a Vicente Domínguez Chesa, Javier Esteban Vivanco, Diego López Puchades i Miguel Ángel Cutanda Ribera, per la seua actuació en l’incendi ocorregut en la residència d’ancians Solimar, on evacuaren els residents posant en risc la seua integritat física.

S’ha fet una felicitació Pública a títol individual a Francisco Vicente Gómez Forés per la seua actuació en l’exterior de la residencia on es va encarregar del control de trànsit i de l’accés a la zona.

Per últim han rebut una felicitació individual Joaquín Tortosa Cutanda, Juan Bta Hurtado Boils, Daniel Alias Soria, María José Ripoll Sebastiá.

 “Estem molts satisfets amb l’actuació del nostre cos de Policia, que hui rep este merescut reconeixement al seu treball diari per la seguretat de tots els alzirenys i alzirenyes. Volem agrair també la col·laboració de la Generalitat i de l’IVASPE en matèria de seguretat especialment amb la formació dels nostres agents” ha manifestat la regidora Sara Garés.

Durant l’acte s’ha reconegut, amb 18 tipus diferents de condecoracions, a 302 agents de 50 municipis de la Comunitat Valenciana. S’han atorgat 14 creus amb distintiu roig, 18 amb distintiu blau i 73 amb distintiu blanc. També s’han entregat 156 felicitacions individuals i col·lectives i 36 diplomes per a persones funcionàries que ha aconseguit l’edat de jubilació.

Per a la consellera Gabriela Bravo, aquestes distincions “són el símbol amb el qual la Generalitat, en nom de tots els valencians i valencianes reconeix els mèrits dels guardonats més enllà de l’estricte compliment del seu deure”.

En la seua intervenció, la titular d’Interior del Consell ha insistit que, entre totes les amenaces a la convivència, “a la qual hem de dedicar més obstinació i decisió perquè, estic convençuda que pot ser derrotada és a la violència masclista”. En aquest sentit, les policies locals han d’assumir “un paper fonamental en esta tasca perquè, amb tota probabilitat, els seus agents estan més a prop que ningú a l’hora de detectar el problema”, ha dit.

Deixa el teu comentari