16 comarques de la Comunitat Valenciana en alerta sanitària per les altes temperatures

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia.

La Conselleria de Sanitat, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals de Mediterrani, ha activat l’alerta sanitària per nivell alt o taronja en 16 comarques de la Comunitat Valenciana on les temperatures podrien superar els 39º.

Entre les comarques que es veuran afectades: l’Horta Nord, l’Horta Sud, l’Horta Oest, València, La Ribera Baixa i la Ribera Alta.

En produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut. Especialment, en els col•lectius més vulnerables, persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, també es recomana utilitzar roba lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar, s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals a les façanes exposades al sol.
Finalment, s’insta la població a beure molta aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set. Evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars abundants i calents. Decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Deixa el teu comentari