17 jóvens pianistes participen enguany en la XXII edició del Concurs nacional de piano Ciutat de Carlet

El Conservatori Perfecto García Chornet es prepara per a viure de ple la XXII edició del concurs nacional de piano. Enguany hi participaran 17 pianistes provinents de diversos conservatoris de tot arreu del territori espanyol, Alacant, Cantàbria, Múrcia, Castelló, Saragossa o Galícia.

El concurs manté l’esperit amb què va nàixer ara fa 23 anys i obri la participació a joves pianistes de qualsevol punt d’Espanya que tinguen fins a 24 anys, distribuïts en tres categories. Enguany el concursant més menut té 10 anys. Eixe era un dels objectiu del concurs que va impulsar el pianista carletí Perfecto García Chornet, donar oportunitats i projecció als nous talents musicals.

El programa d’actes del concurs s’inicia demà dijous amb les proves dels participants més joves i continuaran al llarg de divendres i dissabte. El mateix dissabte a les 20 h tindrà lloc l’acte de cloenda amb el lliurament de premis als guanyadors.

El certamen està dotat econòmicament amb 6.600 euros. S’atorgaran tres guardons en cada una de les categories del concurs. El guanyador o guanyadora del primer premi de la categoria A rebrà 2.000 euros, un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al Palau de la Música de València per a la temporada 2019 i un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al Saló d’Actes del Conservatori de Carlet durant el curs 2018-2019.

El guanyador del primer premi de la categoria B rebrà 1.000 euros, el segon premi serà de 500 euros i el tercer premi de 250 euros. Pel que fa a la categoria C, el primer premi serà de 500 euros, el segon premi de 250 euros i el tercer premi de 125 euros. A més, en totes les categories es concedirà el premi especial ‘Perfecto García Chornet’ a la millor interpretació de música espanyola.

Deixa el teu comentari