5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

Creu Roja va llançar el mes de març passat la major mobilització de recursos, capacitats i persones, el Pla Creu Roja RESPON enfront de la COVID-19 per a atendre les persones més vulnerables front la pandèmia.

Més de 5.400 persones voluntàries per a ajudar a persones afectades per la COVID-19 a la Comunitat Valenciana

Dona, de 36 anys i amb estudis superiors, el perfil majoritari del voluntariat de Creu Roja en la Comunitat enfront del COVID-19

Creu Roja ha realitzat un estudi sobre les causes, motivacions i expectatives que ha portat a més de 63.000 persones a mobilitzar-se enfront de la pandèmia en el marc del Pla Creu Roja Respon. Resulta interessant veure que el motiu majoritari per a col·laborar amb el Pla Creu Roja Respon és que “Creu Roja és un lloc on fer una cosa pràctica i positiu”, seguida de la capil·laritat de l’Organització, “La seua capacitat d’arribar a tota mena de lloc i situació”, així com per la capacitat de Creu Roja d’unir a les persones amb un propòsit comú.

Creu Roja, conscient del moment social que es viu i que l’acció voluntària és més necessària que mai, ha llançat a més una innovadora campanya en forma de sèrie de ficció basada en experiències reals. Produïda per THE MEDIAPRO STUDIO, es titula #Cruïlla, consta de quatre capítols curts —d’uns cinc minuts de duració cadascun— en els quals participen actors de primer nivell nacional, com Jaime Blanch, Ruth Díaz, Emilio Buale, Lucía Caraballo, César Mateo o María de Nati, i s’ha realitzat sota la Direcció del prestigiós cineasta Borja Crespo, amb guió de Pablo Lara.

5.481 persones s’han sumat a la Comunitat Valenciana al voluntariat de Creu Roja Espanyola per a fer front al COVID-19, un total de 63.358 en tota Espanya. “Són el múscul de l’Organització, la base de la major operació de la història de Creu Roja quant a mobilització de recursos, capacitats i persones”, ressalta Moisés Benítez, director de Voluntariat de l’Organització humanitària.

Aquests voluntaris i voluntàries participen en una crida històrica, el Pla Creu Roja RESPON enfront del COVID-19, llançat el mes de març passat per l’Organització humanitària amb la finalitat d’atendre les persones més vulnerables davant la pandèmia.

Fins hui, Creu Roja ha atés ja a més de 414.500 persones a la Comunitat Valenciana de les 2.785.000 en tot el país, en situació de vulnerabilitat a través d’una resposta integral en les seues àrees d’emergències, inclusió social, salut, socors, educació, ocupació i medi ambient, i que continuarà i intensificarà fins a finals d’any.

Trasllats sanitaris, desplegaments d’albergs i infraestructures hospitalàries, suport psicosocial, educació virtual per a xiquets i xiquetes vulnerables o distribució de béns bàsics de primera necessitat són algunes de les labors que estan duent a terme les persones voluntàries mobilitzades, un total de 6.238 a la Comunitat Valenciana, les que han dedicat un total de 175.308 hores d’acció voluntària.

Motivacions i expectatives del voluntariat

Creu Roja ha realitzat un estudi sobre les causes, motivacions i expectatives que ha portat a més de 63.000 persones a mobilitzar-se enfront de la pandèmia en el marc del Pla Creu Roja Respon. Resulta interessant veure que el motiu majoritari per a col·laborar amb el Pla Creu Roja Respon és que “Creu Roja és un lloc on fer una cosa pràctica i positiu”, seguida de la capil·laritat de l’Organització, “La seua capacitat d’arribar a tota mena de lloc i situació”, així com per la capacitat de Creu Roja d’unir a les persones amb un propòsit comú.

A la Comunitat Valenciana el 60% de les noves persones voluntàries incorporades són dones, amb 36 anys i amb nivell d’estudis superiors. Actualment Creu Roja registra un total de 25.691 voluntaris i voluntàries a la Comunitat Valenciana.

Aquestes persones voluntàries són essencials perquè Creu Roja puga dur a terme la seua missió, segons ha recalcat el president de l’Organització Humanitària, Javier Senent: “vull agrair i reconéixer personalment el compromís del voluntariat per a estar on fa falta, perquè demostra el seu caràcter essencial, més que mai en temps de pandèmia, per a les persones que reben l’ajuda de Creu Roja.

El voluntariat de Creu Roja respon cada dia davant els desafiaments humanitaris que tenim com a societat, també ara davant les conseqüències de la pandèmia per COVID-19. El voluntariat és una expressió de solidaritat humana i en aquesta situació és necessari que més persones es comprometen per a fer d’aquest món un lloc millor.”

De la realitat a la ficció: Cruïlla

Creu Roja, conscient del moment social que es viu i que l’acció voluntària és més necessària que mai, ha llançat a més una innovadora campanya en forma de sèrie de ficció basada en experiències reals. Ideada al costat de l’Agència 101 i produïda per THE MEDIAPRO STUDIO, es titula #Cruïlla, consta de quatre capítols curts —d’uns cinc minuts de duració cadascun— en els quals participen actors de primer nivell nacional, com Jaime Blanch, Ruth Díaz, Emilio Buale, Lucía Caraballo, César Mateo o María de Nati, i s’ha realitzat sota la Direcció del prestigiós cineasta Borja Crespo, amb guió de Pablo Lara.

L’objectiu de la sèrie és conscienciar a la societat, i especialment als joves, de la necessitat de fer voluntariat per a millorar la vida de les persones més vulnerables en moments especialment difícils. La sèrie s’ha pogut dur a terme gràcies a la casella de l’IRPF ‘Altres fins d’Interés Social’ del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

“La #Cruïlla —assenyalen des de Creu Roja— és aqueixa decisió vital que hem de prendre, aqueix pas avant que hem de donar per a fer voluntariat i ajudar als altres”. La sèrie està basada en històries reals de les persones voluntàries de Creu Roja i enfronta a l’espectador a prendre una decisió crucial amb la qual poden canviar la seua vida i la de les persones més vulnerables. És a dir, posa en escac a una societat que ha d’implicar-se en una situació d’especial delicadesa en termes de vulnerabilitat. Més informació: www.cruzroja.es/encrucijada

Sobre Creu Roja i el voluntariat
Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món que porta 156 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribe a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies. Des del començament de la crisi del COVID-19, Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seua història en favor de les persones més vulnerables la població general.

El Voluntariat és un dels principis fonamentals de Creu Roja i per això l’Organització promou una participació flexible i oberta de la societat en l’acció voluntària, facilitant la incorporació a través dels mitjans digitals – web i app de Creu Roja- i tradicionals -telèfon i de manera presencial-, i adaptant-se als interessos i disponibilitat de les persones, en tot el territori nacional.

A Espanya, Creu Roja compta amb més de 200.000 persones voluntàries i més de 1400 punts d’atenció en tot el territori, que permeten atendre anualment a més de 4 milions de persones a nivell nacional, de les quals més de 1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport de més d’1.360.000 socis, empreses i aliats.

A més de treballar en la sensibilització i conscienciació de la població en favor dels més vulnerables, CRE treballa amb cada persona en situació de vulnerabilitat o en risc d’estar-ho, de manera personalitzada i oferint una resposta integral, actuant sobre totes i cadascuna de les diferents causes que ho estan produint, així com sobre el seu entorn, de manera que li permeta superar i eixir veritablement de la vulnerabilitat. Treballem sota les següents àrees de coneixement: Inclusió social, Ocupació, Salut, Educació, Socors/emergències i Medi ambient.
Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Medialuna Roja present en 192 països. Actuant sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Deixa el teu comentari