Actualització de dades COVID ,Alzira

Gómez: “A este ritme, ens queda una setmana per a arribar a nivells òptims de contagi”

La Reunió de cada dijous amb els representants dels diferents municipis que integren el Departament de Salut de la Ribera, s’ha celebrat este matí amb una clara milloria de les xifres aportades per Sanitat. En els últims 7 dies, en Alzira hem passat de 608 casos per cada 100.000 habitants a 251 casos. En total tenim 115 casos actius (278 a data 11 de febrer), en els últims tres dies 7 casos nous.

“Són xifres molt positives, les mesures estan produint els seus efectes. A este ritme, ens queda una setmana per a arribar a nivells òptims de contagi segons els paràmetres estipulats per la OMS. Cal continuar amb l’esforç que estem fent, reduint les nostres relacions socials, per a poder arribar a una incidència de menys de 100 casos per cada 100.000 habitants”, ha explicat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

Com cada dijous, han assistit la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira, Gemma Alós, i l’alcalde, Diego Gómez, que s’han mostrat optimistes amb l’evolució de les últimes setmanes. “Cal agrair a la tota població l’esforç pel compliment de les mesures. Estem aconseguint doblar esta corba entre tots i totes. També vull agrair la tasca que es porta a terme des del Departament de Salut pel seu esforç de coordinació en l’àmbit de tindre’ns informats i de treballar per la salut de tots els riberencs i riberenques”. Des de l’Ajuntament es continuarà fent tot el possible per a aconseguir que la incidència es reduïsca i garantir la seguretat de la nostra ciutadania.

Per la seua banda la regidora de Sanitat, Gemma Alós, ha informat que el protocol de vacunació avança a mont bon ritme, “Ja estan vacunant-se els majors de 90 anys i grans dependents als qui es vacuna des de casa i es prepara per a les pròximes setmanes la del professorat”

D’altra banda, pel que fa a l’àmbit educatiu, han abaixat notablement els contagis, “Les aules són un reflex de la nostra societat. La transmissió a nivell educatiu és ara molt baixa i volem felicitar a les comunitats educatives que han realitzat molt bon treball per la seguretat del seu alumnat i han demostrat que l’escola es segura” ha explicat la regidora de Sanitat.

L’Ajuntament continua amb les mesures actives amb la finalitat de protegir la salut dels alzirenys i alzirenyes, i així ho farà fins al pròxim 1 de març, moment en què les revisarà, igual que la Generalitat, que informarà pròximament sobre la continuïtat o canvi en l’àmbit autonòmic.

Mesures fins el 1 de març
Grups que no superen les dos persones, llevat que es tracte de convivents
En domicilis i espais privats, només reunions familiars i socials del mateix nucli o grup de convivència.

S’exceptuen, la criança i les cures, les reunions de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents, o de les persones que viuen soles, amb altra única unitat de convivència .

No estan incloses en les limitacions les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents.

Confinament perimetral de la Comunitat Valenciana.
Addicionalment, des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns, i des de les 15.00 hores de la vesprada dels dies festius fins a les 15.00 de l’endemà al festiu, queda limitada l’entrada i eixida a municipis de més de 50.000 habitants: València, Alacant, Elx, Castelló de la Plana, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer, i Vila-real.

Tancament de tota l’hostaleria. Només es permetrà el servei de menjar per a emportar, siga distribuït al local o per repartidors.
Tancament del comerç a partir de les 18 h de la vesprada.

Tancament d’instal•lacions esportives.
Mascareta obligatòria a partir de 6 anys en tot moment en la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic, durant la pràctica d’activitat física.

Tancar els parcs, jardins i zones de joc infantils de la nostra ciutat.
Tancar al públic dependències municipals. Només s’acudirà amb cita prèvia.

Suspendre activitats culturals, d’oci espectacles i joventut programades.
La biblioteca municipal només donarà servei de préstec de llibres.

Deixa el teu comentari