AE-Agró al·lega al PORN del Túria per a augmentar la protecció de la desembocadura del nou llit del riu

Proposem a la Generalitat que el tram permanentment ocupat per la mar siga declarat com a Àrea Objecte de Conservació

Segons contempla el Decret de Modificació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Túria, el tram final del nou llit permanentment ocupat per la mar Mediterrània ha sigut inclòs dins de la categoria de zonificació d’este parc natural com a Àrea de Connectivitat Fluvial (ACF), formant part del corredor ambiental que permetrà la migració d’espècies piscícoles com l’anguila (Anguilla anguilla). 

Des d’Acció Ecologista-Agró, han exposat a la Generalitat Valencianes en les nostres al·legacions al PORN, entenem que la desembocadura del nou llit mereix una protecció major.

Malgrat el seu origen artificial, el disseny de la desembocadura del nou llit ha permés la formació d’un hàbitat amb característiques pròpies dels estuaris.

Quan s’establisca un cabal ecològic permanent, s’incremente l’abundància i diversitat del plàncton, els peixos i els ocells en la nova desembocadura del Túria, augmentant significativament el valor ecològic de l’espai i fent-se encara més palesa la conveniència de qualificar-lo com a AOC.

La zona de la nova desembocadura del riu proposada com a AOC ocuparia una superfície total de 50,5 hectàrees, amb un perímetre de 7.229 metres i una longitud de 3.195 metres en el marge esquerre i de 3.472 metres en el marge dret. La seua amplària variaria entre els 135 i 170 metres.

Deixa el teu comentari