Al voltant de 700 persones assisteixen en Amussafes a les Jornades sobre el Mercat Laboral des de la seua creació

ADL jornades 2Almussafes, a 3 de setembre de 2015. L’ADL valora positivament el resultat d’aquesta iniciativa, inaugurada al gener de 2014.Les Jornades Informatives sobre el Mercat de Treball i la Cerca d’Ocupació organitzades per la Regidoria d’Ocupació de la localitat es consoliden en registrar 700 inscripcions des de la seua engegada, fa ara un any y mig. Se celebren setmanalment en l’ADL i formen part de l’àmplia oferta informativa d’aquest departament municipal. Els continguts d’aquestes sessions ajuden als demandants d’ocupació a millorar el seu sistema de cerca de treball.

L’Agència de Desenvolupament Local d’Almussafes continua amb la seua tasca informativa i d’assessorament laboral a les persones aturades del municipi. Una de les seues activitats més consolidades i amb major repercussió quant a nombre d’assistents és la Jornada Informativa sobre el Mercat de Treball i la Cerca d’Ocupació, que es realitza des de gener de 2014 i que totes les setmanes presenta el catàleg de serveis oferits als veïns per la Regidoria d’Ocupació així com altres qüestions relatives a aquest àmbit i que poden ser d’utilitat per als demandants de treball en el seu procés de cerca. Des de la seua posada en funcionament, han participat en el projecte al voltant de 700 persones, xifra que confirma l’èxit de la proposta duta a terme pel consistori municipal. De fet, en el que portem d’any ja s’ha superat la xifra aconseguida al final de 2014, amb 387 inscripcions.

Cada dijous, i per espai d’una hora, la directora de l’ADL, Elena Baldoví, explica als participants el funcionament de l’agència, els diferents programes d’ocupació gestionats pel departament, els serveis oferits pel SERVEF, GVAJobs i el SEPE i alguns consells a tenir en compte pels usuaris com la importància d’actualitzar les dades en la borsa d’ocupació de l’Ajuntament i el currículum vitae o els passos a seguir per a preparar-se una entrevista de selecció. A més, durant la sessió es lliura un llistat amb les principals Empreses de Treball Temporal de la zona i un altre amb les plataformes d’ofertes de treball més importants, i se’ls recorda als assistents que poden acollir-se al Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació de la localitat, que contempla ajudes a la contractació i a emprenedors i en el qual el consistori inverteix anualment 450.000€ des de fa tres anys.

Des de l’ADL valoren molt positivament el resultat obtingut fins al moment amb aquestes reunions i asseguren que van a seguir celebrant-les perquè “han tingut molt bona acceptació i per a molts és el punt d’arrencada del seu repte de trobar treball”. No obstant açò, precisa Elena Baldoví, “aquesta iniciativa no substitueix a l’entrevista personal, sinó que la complementa, ja que en aquestes reunions expliquem els aspectes genèrics relacionats amb la cerca d’ocupació i en les entrevistes ens centrem en el perfil concret del demandant i en les seues circumstàncies, informació crucial en la tasca d’assessorament”.

L’Agència de Desenvolupament Local, en la qual actualment hi ha registrades 235 persones com a demandants d’ocupació, organitza també durant l’any les Jornades d’Orientació Laboral, en la qual participen nombrosos experts, diversos cursos com els dedicats a l’obtenció del carnet de carretoner i també el Taller de Cerca d’Ocupació 2.0, en el qual s’expliquen les tècniques necessàries per a saber utilitzar Internet en la cerca de treball, que disposa d’una versió enfocada als usuaris sense coneixements d’informàtica.

 

 

Deixa el teu comentari