Al voltant de 800 alumnes han participat en l’experiència “el retorn” del joc solidari d’Alaquàs

L’Ajuntament d’Alaquàs ha adaptat amb èxit de participació l’actual edició del Joc Solidari per tal que l’alumnat poguera continuar gaudint d’aquesta iniciativa creada per sensibilitzar i recaptar fons per a projectes de cooperació internacional

L’experiència “El Retorn” del Joc Solidàri 2021 ha finalitzat amb gran èxit de participació i acollida en tots els centres educatius. Donada la situació generada per la pandèmia, l’Ajuntament d’Alaquàs va decidir adaptar l’actual edició del Joc Solidari per tal que l’alumna poguera continuar gaudint d’aquesta iniciativa creada per sensibilitzar i recaptar fons per a projectes de cooperació internacional. Gràcies a aquesta activitat es destinaran un total de 4200 euros, dels quals l’Ajuntament d’Alaquàs aportarà un total de 2701 euros i la resta provenen dels diners recaptats en en els diferents Mercats Solidaris celebrats a Alaquàs durant les festes nadalenques, dos per part del l’IES Clara Campoamor i dos per part de l’Ajuntament.

Per aquest motiu,  el departament de Joventut i Cooperació Internacional de l’Ajuntament d’Alaquàs va realitzar un plantejament dins de les aules per tal de respectar les mesures de seguretat a través del qual cada classe ha jugat només amb l’alumnat de la seua aula però coordinant-se amb la resta d’aules per tal de salvar-se de L’EXTINCIÓ! L’activitat es va iniciar el passat 3 de maig i va finalitzar el 28 de maig i va comptar amb el treball conjunt del personal tècnic municipal de Joventut i el professorat dels centres d’educació primària.

Al voltant de 800 alumnes de 5é i 6é de primària de tots els col·legis d’Alaquàs han pogut participar en aquesta experiènciia que enguany s’ha centrat en els els Objectius de Desenvolupament Sostenible, Agenda 2030 i per a la seua posada en marxa s’ha fet ús de la metodologia d’escape room.

El vídeo introductori de l’activitat plantejava als joves la importància de cooperar i treballar entre grups, entre aules (països) i entre centres escolars (continents) per tal de poder aconseguir que tots i tots ens puguem salvar de l’extinció. Amb el missatge de NO ESTEM SOLS al Món, se’ls va plantejar la necessitat de NO oblidar-se dels països que tenen dificultats econòmiques o que ni, tan sols, poden tindre necessitats bàsiques.

A partir del vídeo, els joves havien de realitzar una sèrie de proves cooperatives i buscar un cofre. A mesura que aconseguien proves obtenien un número per a poder compartir en la resta de grups i fent uns càlculs matemàtics aconseguien un codi per a obrir el cofre amagat per l’aula.

Deixa el teu comentari