Alarcón acull als joves participants en el campament de l’Ajuntament d’Almussafes

Des de hui i fins al pròxim dimecres 15 d’agost realitzaran diverses activitats de multiaventura en contacte amb la natura

De les 110 persones inscrites enguany en la iniciativa, 72 estan cursant l’ESO i les altres 38 Educació Primària

Almussafes, a 1 d’agost de 2018. Aquest matí, els 110 participants en el campament d’estiu organitzat per l’Ajuntament d’Almussafes han partit en autobusos cap a Alarcón des de l’esplanada del Centre Cultural de la localitat per a començar 15 intensos dies en contacte amb la natura i l’activitat física. Durant aquestes dues setmanes, està previst que realitzen diverses activitats de multiaventura, tallers i rutes per la zona. La regidora de Joventut del consistori almussafeny, Davinia Calatayud, destaca la importància d’aquest tipus d’iniciatives i els descomptes que ha oferit el seu departament per a facilitar les inscripcions.

L’esport, la natura i la cultura seran un any més els pilars principals de les activitats incloses en la programació del campament d’estiu organitzat per l’Ajuntament d’Almussafes. Aquesta iniciativa, emmarcada dins de la campanya ‘Viu l’Estiu’ del consistori de la localitat, es desenvolupa des de hui, dimecres 1, i fins al pròxim dimecres 15 d’agost en un alberg situat en el pantà d’Alarcón, municipi situat en la província de Conca.

Familiars i amics han acomiadat aquest matí a les 9 hores als 110 joves inscrits en l’esplanada del Centre Cultural, des d’on dos autobusos han traslladat als xiquets i adolescents fins a les citades instal·lacions. Concretament, formen part del nombrós grup 72 escolars d’Educació Secundària Obligatòria i 38 d’Educació Primària, tots ells amb edats compreses entre els 7 i els 17 anys. En total, s’han inscrit 6 persones més que en la convocatòria de 2017.

Per a la regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes, Davinia Calatayud, “és important oferir aquest tipus d’activitats per a la infància de la població, ja que a més de fomentar l’activitat física i educar en la importància de preservar el medi ambient oferim una alternativa d’oci que moltes famílies no podrien permetre’s per als seus fills d’una altra manera”. “De fet, el consistori ha facilitat les inscripcions amb diversos descomptes per a les famílies amb diversos fills matriculats, per als quals disposen del carnet jove i també per a aquells els progenitors dels quals es troben aturats”, ressalta l’edil.

Durant dues setmanes, i amb la supervisió de professionals especialitzats en esports d’aventura, els joves duran a terme una àmplia varietat d’activitats. En l’apartat de les aquàtiques tindran l’oportunitat de practicar cayac, canoa o zodiac i en terra està previst que puguen participar en el rocòdrom, els ponts penjants, la tirolina i el tir amb arc, així com en diverses gimcanes. A més, realitzaran diferents tallers manuals i coneixeran l’entorn amb visites culturals per la zona.

Deixa el teu comentari