Alberic renova la seua aposta solidària perquè totes les famílies compten amb un “putxero” nadalenc

Cap família d’Alberic sense putxero nadalenc. Eixe és el propòsit de la renovació de la campanya que, des de fa anys, particularitzen els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alberic i que compta amb una gran acollida, tant pels beneficiats com per la resta de la població, que valora l’acte de solidaritat en unes dates molt especials, que enguany, a més, estaran emmarcades en la recessió econòmica com a fruit de la pandèmia del Coronavirus. “Un putxero per Nadal” ha permés des de fa anys (i també este) suplir les carències de les famílies més necessitades del municipi, a les quals el consistori entregarà un val canviable en els comerços locals perquè adquirisquen els aliments necessaris per a cuinar un típic plat nadalenc en dates tan assenyalades. 

La sol·licitud amb la documentació per a accedir al donatiu s’haurà de presentar des del 12 al 25 de novembre. Per a poder optar als aliments, les famílies han de complir uns requisits que permeten a la corporació municipal comprovar el grau de necessitat. Entre les mesures que s’exigeixen figura estar empadronat en la localitat, presentar la sol·licitud al costat del certificat de pensions, el del SERVEF i l’última nòmina en el cas de treballar. Després del procés, els seleccionats rebran un val mitjançant el qual podran adquirir en els comerços d’Alberic els aliments per a elaborar l’olla. “La proposta va nàixer fa ja molts anys i la veritat és que sempre ha gaudit de molt bona acollida perquè és un acte solidari molt bonic en unes dates de gran tradició familiar. L’Ajuntament s’ha definit sempre per la solidaritat amb aquells que més ho necessiten i, desgraciadament, la situació de crisi ens fa pensar que poden ser més els que accedisquen a este tipus d’ajudes perquè la crisi de la Covid-19 ha provocat que les complicacions econòmiques siguen majors entre les famílies. És per això que ratifiquem l’aposta i continuem nodrint als Serveis Socials perquè desenvolupen un treball herculi en benefici dels veïns i veïnes d’Alberic”, argumenta l’alcalde i regidor de Serveis Socials, Toño Carratalá. 

Sense anar més lluny, l’Ajuntament d’Alberic, dins del Pla d’Emergència i Reactivació Econòmica per a pal·liar els danys en l’economia local provocats per la pandèmia de la Covid-19, va fer créixer la partida destinada als Serveis Socials en 65.000 euros per a proveir les noves necessitats ciutadanes. Altres propostes han permés dissenyar una campanya multi àrea en la qual també s’integren les regidories de Sanitat d’Isabel Beta o la de Seguretat de María Dalmau per a coordinar als agents locals de la Policia amb les tècniques dels Serveis Socials per a tindre una major presència junt, per exemple, les persones majors que viuen soles i que per tant no compten amb la companyia necessària.

Deixa el teu comentari