Alberto Álvarez García guanya la màxima categoria del XXIII Concurs Nacional de Piano

Les millors melodies de piano han tornat a sonar a Carlet de la mà del XXIII Concurs Nacional de Piano «Ciutat de Carlet»

El madrileny Alberto Álvarez García ha sigut el guanyador de la categoria A, en la qual participaven 5 pianistes de fins a 24 anys. El primer premi està dotat econòmicament amb 2.000 €, un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al Palau de la Música de València per al pròxim mes de febrer i un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al saló d’actes del Conservatori de Carlet. El segon premi de la màxima categoria, dotat amb 1.000 €, ha sigut per a Joan Ramon Salamó, pianista de Fraga (Osca) que també ha guanyat el premi especial Perfecto García Chornet a la millor interpretació de música espanyola. El tercer premi ha sigut per al pianista madrileny Diego Navas Padilla, un guardó dotat amb 500 euros.

En la categoria B participaven dos únics pianistes de 17 anys. El primer premi, de 1.000 €, se n’ha anat fins a Saragossa per al jove Noel Redolar Cortés, que també ha guanyat el premi especial a la millor interpretació de música espanyola. El jurat va decidir declarar el segon premi desert i atorgar a l’altra pianista que competia en esta categoria, la murciana Olivia Figueras Sánchez, el tercer premi valorat en 250 €.

En la categoria C concursaven pianistes fins a 14 anys i els premis han estat copats per les fèmines. La murciana Eugenia Sánchez ha sigut la guanyadora d’esta categoria en què participaven 10 músics, un primer premi dotat amb 500 euros. El segon premi, de 250 €, i l’especial de música espanyola, han sigut per a la malaguenya Marta Tejero Fernández. El tercer premi, de 125 €, s’ha quedat a Alacant i ha sigut per a Cristina Aracil Almarcha.

L’acte de lliurament de premis als guanyadors de les tres categories es va celebrar dissabte al Conservatori de Carlet, on també els guardonats delectaren el públic amb un breu concert. La regidora d’Educació, Nela Aznar, a més de donar l’enhorabona als premiats i als participants, ha volgut destacar «l’alt nivell i el virtuosisme dels guanyadors d’este certamen, cosa que demostra que el concurs de piano de Carlet es consolida com un certamen de referència per als jóvens pianistes que el dia de demà seran grans virtuosos».

Les trajectòries dels premiats així ho avalen. El guanyador d’enguany, Alberto Álvarez García, començà a estudiar piano als 7 anys i, després d’un brillant expedient al Real Conservatori Superior de Música de Madrid, és estudiant de l’Escola Superior de Música Reina Sofia. Pel que fa al jurat, en esta edició ha estat format per la professora Maria Dolores Agüir Celeiro, el professor de piano del Conservatori Superior de Música d’Oviedo, Mario Bernardo Fernández, els professors del Conservatori Perfecto García Chornet, Noemí Lozano i Carlos Cortina, també guanyador d’este concurs ara fa 20 anys, i el director i professor de piano del conservatori carletí, José Luis Nogués Querol.

Deixa el teu comentari