Alcàsser convoca el I Concurs de Dibuix Faller

El termini per a participar finalitza el pròxim 18 de març

El dibuix guanyador rebrà un ninot fabricat per un artista faller del municipi

Després del dur colp que va suposar la suspensió de les Falles 2020 per a tot el col·lectiu faller del municipi, enguany, l’evolució de la pandèmia ha obligat a ajornar-les de nou, però amb l’esperança de poder celebrar-se durant el segon semestre de l’any.

Davant aquesta situació, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcàsser ha volgut contribuir a viure esta data tan important amb un poc més d’il·lusió, difonent el valor afegit dels productes artesans i el reconeixement d’un ofici tan important a la nostra terra i que, en aquests moments, s’està veient molt afectat per la crisi sanitària.

Així doncs, s’ha organitzat la primera edició del concurs #DibuixFallerDauJove del CIJ i Zona Jove el Dau d’Alcàsser. Aquest concurs pretén contribuir al desenvolupament de la capacitat creativa dels més joves, de manera que puguen expressar-se i gaudir en fer un dibuix de temàtica lliure, però sense oblidar el vessant faller.

Per a participar, només caldrà estar empadronat o empadronada al municipi, i tenir entre 6 i 20 anys. Cada participant podrà presentar més d’un esbós en la forma que s’estableix a les bases, que es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcàsser. A més, s’han establit dues categories: la infantil de 6 a 11 anys i la juvenil de 12 a 20 anys.

Els esbossos hauran d’enviar-se bé per correu electrònic a l’adreça eldau@alcasser.es, o bé amb un missatge al whatsapp 673565112 amb l’assumpte “Dibuix faller” + “Nom i Cognoms”, una imatge del dibuix i el rètol, telèfon i el teu perfil de xarxes. En cas de ser menor d’edat, s’haurà d’indicar també el nom i cognoms del pare, mare o tutor i el telèfon. 

Seran vàlids tots els dibuixos presentats des de la publicació de la convocatòria, fins al 25 de març de 2021 a les 23.59 hores.

El premi al millor dibuix en la categoria infantil, sota l’epígraf de “I Concurs #DibuixFallerDauJove”, consistirà en una tauleta gràfica digital i un ninot faller fabricat a les mans d’un artista faller del municipi. Per al dibuix guanyador de la categoria juvenil, el premi consistirà en un rellotge intel·ligent i un ninot faller.

El jurat estarà format pels seguidors i públic en general de les xarxes socials (Instagram i Facebook de la Zona Jove – El Dau), i, per tant, es proclamarà guanyador l’esbós amb més m’agrades a Facebook, complementant-ho amb les votacions als stories diaris a Instagram.

Per a l’alcaldessa del municipi, Eva Zamora, «amb aquesta iniciativa, a més de mantenir viu l’esperit faller, fem valdre el patrimoni de les Falles i ajudem a visibilitzar l’ofici dels artistes fallers».

Deixa el teu comentari