Aldaia s’involucra amb la Diversitat Funcional

Aldaia celebra el Dia de les persones amb Diversitat Funcional amb la campanya ‘El més normal és ser diferent’ i la presentació d’un vídeo nadalenc per a visibilitzar a aquest col·lectiu

Tots els anys és emblemàtic a Aldaia commemorar la Jornada del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, amb actes festius que convoquen i visibilitzen aquesta realitat de la nostra societat, a vegades una miqueta invisible. Enguany per motius del COVID-19 vivim aquesta destacada jornada sense actes oberts al públic, però amb la presentació d’una campanya i un vídeo molt especial realitzat amb tota la il·lusió.

I és que, en el municipi d’Aldaia, existeix des de fa molts anys un teixit associatiu que s’ha esforçat a treballar, cadascun des de la seua realitat i possibilitats, per la plena inclusió de les persones amb Diversitat Funcional. Així trobem col·lectius com ACYPSA, *KbemTots, FEVADIS o Somriure Aldaia, que ofereixen els seus serveis i suport a través de múltiples activitats relacionades amb l’oci, la teràpia ocupacional, el respir de les famílies, l’orientació familiar, l’estimulació *multisensorial i altres accions.

Totes elles treballen pel benestar i la dignificació de les persones, amb el suport de la Regidoria de Diversitat Funcional, des d’on es fomenta el treball en xarxa i la col·laboració entre associacions. ACYPSA presenta el seu vídeo per la visibilitat de tot un col·lectiu https://www.youtube.com/watch?v=i7y3wf34zdm&feature=emb_logo

D’aquesta manera, amb totes les activitats i el suport possible, s’intenta donar una visió positiva en la qual es determina que hi ha persones que realitzen algunes de les seues funcions de manera diferent a unes altres. Tots i totes, especialment en les Administracions públiques, estem anomenats, a afavorir la integració i la inclusió social de les persones amb diversitat funcional promovent accions per a poder aconseguir el màxim nivell de desenvolupament personal i d’integració en la vida social mitjançant la participació en activitats, una ocupació o un treball.

Deixa el teu comentari