Alfafar crea una oficina tècnica municipal de solars

La iniciativa de la regidoria de Sanitat es realitza per a tindre un control específic i escrupolós dels terrenys públics i privats.

El regidor de Sanitat, Eduardo Grau, es reunirà amb propietaris dins d’una campanya de conscienciació per a estudiar els usos dels solars i establir acords de col·laboració.

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua regidoria de sanitat, ha creat una oficina tècnica municipal de solars per a agilitar els expedients de neteja, control i possibles usos derivats d’aquests, tant en solars públics com en solars privats.

Aquesta oficina ha nascut arran de la incorporació de personal a través dels programes d’ocupació jove EMCUJU i EMPUJU, i està composta per dos tècnics municipals i un auxiliar administratiu, comptant també amb la col·laboració de diverses àrees com Medi Ambient, Urbanisme, Manteniment i Policia Local.

L’objectiu d’aquesta oficina serà, segons el regidor de sanitat, Eduardo Grau, “tindre un major control dels terrenys de propietat pública i privada. Moltes vegades les lleis i normes ens obliguen a haver d’esperar llargs períodes de temps per a poder efectuar la neteja de solars. Amb aquesta oficina volem portar un control major d’aquests, que no es prolongue el procediment un dia més del necessari, ja que és bastant llarg”.

Segons indica el regidor de Sanitat, també s’efectuaran revisions cada dos mesos per part tècnica dels solars més problemàtics, i es contactarà tant per correu com telefònicament amb els propietaris per a la seua neteja. D’altra banda, a partir del mes de gener, Eduardo Grau es reunirà amb alguns propietaris i propietàries d’aquests terrenys per a explicar-los el procediment correcte i estudiar possibles usos que se li puguen donar a aquests solars.

Aquestes accions demostren l’aposta de l’Ajuntament d’Alfafar per mantindre un entorn més net i amable amb la ciutadania, a més de contribuir a millorar l’aspecte dels terrenys no edificats i poder donar-los un ús per a la població mentre no tinguen cap activitat.

Deixa el teu comentari