Alfafar finalitza el Pla Edificant

CEI Rabisancho, CEIP Orba, CEIP La Fila i l’IES 25 d’Abril han sigut centres beneficiaris del programa, amb un pressupost de més de 3 milions d’euros.


El Pla Edificant ha suposat una actuació necessària per a millorar la qualitat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica dels centres educatius municipals

L’Ajuntament d’Alfafar ha finalitzat les actuacions del seu Pla Edificant del qual han sigut beneficiaris els centres públics educatius CEI Rabisancho, CEIP Orba, CEIP La Fila i l’IES 25 d’Abril amb un pressupost a repartir de més de 3 milions d’euros.

Amb aquest projecte de la Generalitat Valenciana, el treball conjunt de la Conselleria d’Educació i el Consistori d’Alfafar s’ha permés realitzar una actuació necessària i urgent en el municipi, que ja es pot comprovar en les obres que s’han dut a terme mitjançant aquest pla.

En el CEI Rabisancho s’han reformat banys, canviat el paviment, aixetes de les aules i la porta de l’entrada i s’ha instal·lat un ascensor per a millorar l’accessibilitat. El pressupost ha superat els 160.000 euros.

En el CEIP Orba, el pressupost de més d’1.400.000 euros, s’ha destinat a les millores en els edificis de secretaria, principal, de Moncloa i Infantil. Al mateix temps, s’han realitzat actuacions per a condicionar el pati i el gimnàs del centre educatiu.

D’altra banda, en el CEIP La Fila s’ha invertit més d’un milió d’euros, destinat a la instal·lació d’un ascensor en Infantil i Primària, la construcció d’un gimnàs i zones esportives, l’adequació del sistema de calefacció i millores en la caldera i els finestrals del centre.

Finalment, en l’IES Abril les actuacions han comptat amb més de 740.000 euros per a la construcció d’un nou taller en el centre, així com la reparació de la caldera, les reixes i enrajolats del gimnàs, i també dels desperfectes al pati i aules de l’ESO i Cicles.

Amb aquest projecte, Alfafar continua treballant a atenuar les mancances dels centres educatius que formen part del municipi. Raquel Vidal, regidora d’Educació, assenyala que “s’aposta pel compromís d’oferir una educació de qualitat que posa a la disposició de l’alumnat unes instal·lacions en les quals puguen formar-se correctament de cara al seu futur”.

Comenta la notícia