Almussafes acull el VIII Homenatge del Voluntariat Social de Majors

SONY DSCAlmussafes, a 17 de setembre del 2015.La trobada, organitzada per la Unió Democràtica de Pensionistes de València, espera reunir a més de 500 persones dimecres que ve 30 de setembre                                                                                                                                                                                                                         Almussafes es convertirà en el centre neuràlgic del voluntariat de majors amb la celebració de l’octava edició de l’Homenatge amb què la Unió Democràtica de Pensionistes de València rendix tribut a les persones que fan possible que este projecte solidari seguisca avant. Precisament la localitat va ser triada per a inaugurar este trobat l’any 2008 i repetix de nou amb una agenda d’actes que inclourà una conferència, una actuació d’il·lusionisme i una menjar de germandat, programa que comptarà amb l’assistència de nombroses autoritats, entre elles membres de l’administració autonòmica.

L’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Almussafes serà l’amfitriona del VIII Homenatge del Voluntariat Social de Majors de la província de València, un esdeveniment que se celebrarà dimecres que ve 30 de setembre i del que la localitat ja va ser seu en la primera edició, en 2008, al tractar-se d’un dels primers municipis a aplicar este programa i comptar amb un gran nombre de col·laboradors des dels seus inicis.

“Ens sentim orgullosos del paper que juguen els nostres voluntaris de majors en la millora de la qualitat de vida d’altres majors dependents de la localitat, ja que desenrotllen un servici molt útil d’acompanyament amb què pal·lien la soledat dels participants en el programa”, destaca l’edil de la Tercera Edat, Paqui Oliver. De fet, amb esta iniciativa els voluntaris intenten acostar la llar del jubilat i les activitats que en ella es desenrotllen a aquells majors que per les seues condicions físiques o psicològiques estan incapacitats per a eixir de les seues vivendes, a més d’acompanyar-los en els seus passejos, brindar-los conversació i ajudar-los en la realització de gestions menors.

El programa d’actes de l’homenatge donarà començament a les 10h amb l’arribada d’autobusos al Centre Cultural, situat en el carrer Ausiàs March, i l’arreplega d’obsequis i l’esmorzar. A les 11:30h, s’oferirà als assistents una conferència sobre alimentació saludable, que anirà a càrrec de l’empresa Danone. A continuació, al voltant de les 12:30h, l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme delectarà als presents amb una actuació de màgia i a les 13h es realitzarà la recepció d’autoritats, entre les que hi haurà representants de l’executiu local, així  com alcaldes i regidors dels municipis adherits al programa, així com membres de la Generalitat Valenciana.

El nucli central de la trobada està previst que tinga lloc a les 13:30h. A partir d’eixe moment, els voluntaris que col·laboren amb este programa de la Unió Democràtica de Majors assistents rebran un homenatge públic en què se’ls entregarà un diploma acreditatiu en reconeixement a la seua contribució. L’acte, que finalitzarà amb el menjar de germandat que se servirà en el parc de Les Palmeres per a tots els assistents, compta amb el suport d’organismes com la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, el Ministeri de Servicis Socials i l’Ajuntament d’Almussafes que, sentint-se plenament compromés amb esta qüestió, participa activament en l’organització de l’esdeveniment.

Deixa el teu comentari