Almussafes aposta per l’eficiència energètica en els seus edificis públics

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlmussafes, a 3 de setembre del 2015.La il·luminació de la pista pista central del pavelló poliesportiu passa a ser de tecnologia ledEls usuaris del pavelló cobert municipal, i més concretament, els que fan ús diari de la pista polivalent disfrutaran, en breu, d’una nova il·luminació en l’àrea. Ahir dimecres dia 2, personal tècnic de l’ajuntament va iniciar els treballs de renovació de les 70 llums de descàrrega de gas, instal·lades en la pista des de la inauguració de l’edifici, per altres tantes peretes de tecnologia led, adaptades a l’actual normativa i que asseguraran no sols un estalvi energètic, sinó també una millora evident en la il·luminació de la mateixa. L’Ajuntament d’Almussafes sufraga el 20 per cent del cost global d’esta intervenció, inclosa en el Pla d’Eficiència Energètica en Il·luminació de Tecnologia Led (PEEITL) de la Diputació de València.

Està previst que a finals de la setmana que ve estiguen concloses les obres d’instal·lació de les 70 pantalles d’il·luminació de tecnologia led de 180 watts de potència, que substituïxen als focus d’al·lògen metàl·lic de gas que, fins a la data, han enllumenat la pista central del pavelló poliesportiu. “Hem apostat pel desenrotllament d’esta intervenció, que està duent a terme el propi personal tècnic especialista en electricitat de l’ajuntament, ja que estem convençuts que amb això obtindrem un estalvi d’energia anual, a més d’adaptar-nos a la normativa actual, en la que es regula la contaminació lumínica”, explica el regidor d’Obres i Servicis, Andrés López.

Durant la vesprada d’ahir dimecres es van iniciar les labors de renovació dels esmentats articles d’il·luminació, l’adquisició de les quals ha ascendit a la quantitat de 50.000 euros, dels que el consistori municipal ha aportat 10.000 euros, és a dir, el 20% de l’import, ja que el 80% restant, els altres 40.000 euros, està subvencionat per la pròpia Diputació de València. “Al novembre del 2014, l’Ajuntament va sol·licitar la subvenció del Pla d’Eficiència Energètica en Il·luminació de Tecnologia Led en edificis públics a este organisme públic, una petició que nos va ser concedida i que ens ha permés la substitució de la totalitat de les peretes”, destaca l’edil.

El consistori municipal ha fet ús de la central de Compres de la Diputació per a l’adquisició de les set desenes de llums led a l’empresa adjudicatària Inelcom Enginyeria Electrònica Comercial,

Deixa el teu comentari