Almussafes es prepara per a viure un intens mes de Festes

L’Ajuntament organitza junt amb les entitats locals un programa en què tenen cabuda els actes culturals, esportius i religiosos

Almussafes, a 1 de juliol de 2015. Les Festes Patronals d’Almussafes s’inauguraran oficialment divendres que ve 10 de juliol amb l’acte de Presentació de la Reina de les Festes i el seu Tall d’Honor i es prolongaran fins al dissabte 25, jornada en què se celebrarà el tradicional Homenatge a la Paella. No obstant això, ja s’han desenrotllat algunes activitats com la Gala Jove de l’Esport, El Sopar de la Cooperativa Agrícola i el Sopar de Quintes.

Carioca 14-51988 Carioca 14-52500A Almussafes ja es respira ambient festiu. Com cada any amb l’arribada del mes de juliol, els veïns del municipi es preparen per a disfrutar dels esdeveniments organitzats per a celebrar les seues Festes Patronals, dedicades a la Santíssima Creu i Sant Bertoméu Apòstol. Des d’ahir dimarts dia 30, s’està distribuint entre la població el programa que arreplega tots els actes previstos i en ell no falten les ‘mascletaes’, les revetles, les processons, les actuacions musicals i les activitats esportives.

La Presentació de la Reina de les Festes 2015, Érica Vendrell, i de la seua Cortl d’Honor, integrada enguany per un total de 21 dames, donarà el tret d’eixida oficial, divendres que ve 10 de juliol, a dos setmanes en què ocuparan un lloc destacat els esdeveniments musicals, com el Festival de Bandes, el musical Feeling, les revetles i l’AlmussaRock, festival en què actuaran Mancora, Leandro and High Rollers i Hits Cover Band. La Tercera Edat també comptarà amb un espectacle dedicat a ells el dijous 23, dia en què recalarà en el pati del col•legi Almassaf l’espectacle Chao Caragolet, que recupera el gènere de les varietés però a l’estil valencià.

En l’apartat esportiu, hi haurà espai entre altres activitats per a la Gala de l’Esport i els trofeus dels clubs i, en el cultural para l’entrada de moros, ‘Els Albaes’, la Gala Benèfica del Càncer, la recuperació de tradicions com les danses valencianes i els fanalets i les actuacions destinades al públic infantil. La gastronomia també estarà present estos dies amb la celebració de la Ruta del Tapeig, la Festa de la Cervesa i la Fira de la Tapa Andalusa.

Quant al vessant religiós, a més de l’Ofrena de Flors, en la que participen totes les entitats de la localitat, es dediquen els dies 13 i 16 a retre homenatge els patrons d’Almussafes, Sant Bertoméu Apòstol i la Santíssima Creu. Els dies 14 i 15 serà el torn de les Clavariesses i els Clavaris, els quals s’encarreguen d’organitzar els actes relacionats amb la Divina Pastora i la Divina Aurora, respectivament. Durant estes quatre jornades, en les que es dispararan sengles “mascletaes”, el fervor presidirà la celebració de les eucaristies i les processons.

El regidor de Festes, Andrés López, invita “tots els veïns a participar en els actes organitzats i a disfrutar-los al màxim amb alegria, germandat i responsabilitat”.

Deixa el teu comentari