Almussafes guardonarà amb 300 euros al creador del millor cartell del Dia Internacional de la Dona

Les obres de l’octau certamen artístic es podran presentar fins al pròxim dia 30 de gener en el Centre Cultural

 L’Ajuntament atorgarà un segon premi dotat amb 300 euros al millor cartell local, en el cas que el guanyador del certamen siga forà

Almussafes, a 5 de desembre del 2016. Un total de 46 cartells, 24 d’ells d’autors d’Almussafes, van competir en el certamen sobre el 8 de març. Dia Internacional de la Dona, d’enguany 2016. La Regidoria de Polítiques d’Igualtat del consistori municipal confia a aconseguir de nou una àmplia participació en la nova edició del concurs que acaba d’anunciar i que de nou reconeixerà el disseny commemoratiu guanyador amb una dotació econòmica de 300 euros.

El termini per a la presentació de les obres inèdites d’esta octava convocatòria del certamen romandrà obert fins a dilluns que ve 30 de gener del 2017. Tal com establixen les bases, el cartell que resulte premiat després de la fallada del jurat, il·lustrarà la II Setmana per la Igualtat d’Almussafes, a més de presidir l’exposició pública dels dissenys presentats a la convocatòria, que es mostrarà en el mes de març en el Centre Cultural. La novetat incorporada enguany radica a premiar al millor disseny local, ja que en el cas que l’autoria del cartell premiat no siga d’Almussafes, s’atorgarà un segon premi amb la mateixa dotació econòmica.

regidora-igualtatLa Regidoria de Polítiques d’Igualtat del consistori d’Almussafes ha obert hui dilluns 5 de desembre el termini per a la presentació de treballs inèdits de l’octava edició del certamen de cartells commemoratius del Dia Internacional de la Dona. L’ajuntament anunciarà els actes commemoratius de la II Setmana per la Igualtat de la població amb el cartell que resulte guardonat en el certamen que el consistori ha convocat de nou sobre la temàtica simbòlica del Dia 8 de març.

Un màxim de tres dissenys per persona física, major de 14 anys, en format a-3 és el límit que la regidoria ha establit de nou en esta nova convocatòria del concurs, en el que també es determina que les obres participants, dissenyades per qualsevol tècnica o procediment susceptible de reproducció per mitjans tècnics normals, siguen originals i inèdites.

“El certamen se sustenta bàsicament sobre dos objectius primordials. D’una banda, potència la creativitat dels autors, i per l’altre retrata el simbolisme del Dia de la Dona”, afirma la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, qui constata que el concurs ha aconseguit llaurar-se un important espai en l’agenda d’activitats que oferta anualment el consistori d’Almussafes.

Un jurat, que presidirà la pròpia edil delegada i integraran professionals del món de la cultura, l’art i la societat, es reunirà una vegada tancat el termini de presentació de les obres per a estimar la totalitat de les mateixes, que optaran a un premi dotat amb 300 euros.

Així mateix, en el cas que l’autor que finalment resulte seleccionat tinga entre 14 i 17 anys, el guardó consistirà en un xec-regal pel mateix valor econòmic, canviable per productes de botigues i comerços de la localitat.

“A més, hem volgut incorporar una novetat en el certamen de 2017, ja que també volem valorar la creativitat i el talent artístic dels autors d’Almussafes”, aclarix l’edil delegada. Per això, si l’autoria del disseny premiat no correspon a un veí o veïna del municipi, automàticament s’atorgarà un segon guardó al millor cartell local, valorat amb la mateixa dotació econòmica i les mateixes condicions que el premi general.

Com en les anteriors convocatòries, la qualitat artística dels treballs i la plasmació del valor més representatiu sobre el Dia Internacional de la Dona seran factors clau en la determinació de l’obra guardonada que s’exposarà públicament, junt amb la resta dels cartells presentats, en el Centre Cultural.

Els dissenys es podran presentar personalment o per correu fins al pròxim dia 5 de febrer, en la consergeria del Centre Cultural.

Deixa el teu comentari