Almussafes renova i amplia el programa d’interpretació per a les persones sordes del municipi

L’Ajuntament d’Almussafes renova la seua forta aposta pel col·lectiu de persones sordes amb l’ampliació i millora del conjunt de serveis inclosos en el programa de Mediació, Assessorament, Formació, Interpretació i Accessibilitat per a les persones sordes de la localitat per a aquest 2021, valorat en 15.818 euros.

El programa, que es va posar en marxa en 2016 amb l’objectiu de facilitar la integració i inclusió daquest col·lectiu en la vida de la població, compleix cinc anys de trajectòria amb un resultat satisfactori per al govern municipal.

La principal novetat del present exercici és l’ampliació del servei d’interpretació i formació, un programa d’atenció, acompanyament i interpretació amb una professional intèrpret de signes. 

La ciutadanía d’Almussafes compta amb 380 hores anuals disponibles per a interpretació en llengua de signes.

El Servei d’Accessibilitat de l’Administració Local és un servei de vídeo interpretació en llengua de signes perquè la persona sorda puga comunicar-se amb els diferents departaments de l’ajuntament. S’ofereixen videocridades que es realitzen a través dels terminals emplaçats en el imac, Retén Policial, Pavelló Poliesportiu, Centre Cultural i Departament de Benestar Social. 

Concretament s’ha contractat un pack de 1.500 minuts amb els dispositius tècnics necessaris per a poder dur-ho a terme pressupostat en 1.519 euros.

Dins d’aquest programa,  s’ha ampliat el servei de reforç educatiu per a aquelles persones sordes o familiars amb persones sordes que estiguen realitzant alguna formació i una classe setmanal de reforç per a millorar el seu aprenentatge, eliminant així les barreres comunicatives.

Deixa el teu comentari