Alumnes de la Malvesía realitzen un voluntariat ambiental contra els incendis forestals

Tots ells són estudiants dels Cicles d’Aprofitaments Forestals i Aprofitament i Conservació del Mitjà Natural que s’imparteixen en EFA La Malvesía

Durant tota l’època estival vigilaran les muntanyes de Llombai per a detectar i combatre de la forma més ràpida possible l’aparició d’amenaces d’incendi

L’estiu és una etapa de greu risc per incendis forestals. Les altes temperatures o qualsevol incident poden fer saltar les alarmes i en moltes ocasions la millor arma per a combatre aquestes situacions és avançar-se a elles. Est és el motiu pel qual, des de EFA La Malvesía, s’anima als seus alumnes de cicles formatius a realitzar voluntariats ambientals perquè participen en la prevenció del foc en les muntanyes de la Ribera.

Des de diumenge passat, 15 de juliol i fins al 15 de setembre, els estudiants del centre vigilaran les muntanyes de Llombai, acompanyats per gent del propi municipi, per a detectar de la forma més ràpida possible l’aparició d’amenaces d’incendi, col·laborar en la detecció de situacions de perill i conscienciar als usuaris del territori forestal del risc que poden suposar certes activitats.

A més, aquesta activitat permet als alumnes de la EFA posar en pràctica molts dels coneixements apresos durant la seua formació en els Cicles de Formació Bàsica en Aprofitaments Forestals i Grau Mitjà en Aprofitament i Conservació del Mitjà Natural, mentre al seu torn treballen i adquireixen un compromís de forma completament altruista per la cura del que serà el seu entorn laboral.

“Per a nosaltres és molt important implicar als nostres alumnes en aquest tipus d’activitats que els permeten desenvolupar de forma real tot el que han après durant el curs mentre realitzen una labor solidària per l’entorn en el qual viuen o estudien”, assenyalava Armant Tudela, professor i coordinador d’aquesta activitat en EFA La Malvesía.

Divendres que ve 20, d’11:00 a 14:00h, Malvesía també acollirà una xarrada formativa en el propi centre per a tots aquells voluntaris de la Comunitat Valenciana que vulguen ampliar els seus coneixements abans de començar el seu treball en les muntanyes.

Aquesta acció està emmarcada dins de la Campanya de Voluntariat Ambiental que ha engegat Creu Roja, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, i amb les quals es fomenta la defensa del Medi ambient i la cura de les muntanyes valencianes.

Sobre EFA La Malvesía

EFA La Malvesía és un centre concertat on s’imparteix Educació Secundària Obligatòria, Formació Professional Bàsica i Cicles de Grau Mitjà i Superior, de forma presencial i semipresencial (online). EFA La Malvesía compta amb una alta taxa de empleabilidad entre els seus alumnes gràcies al sistema educatiu de formació pràctica (FP Dual), amb el qual els joves estan des del primer moment en contacte amb les empreses. Aquesta escola, pertany al grup nacional de col·legis UNEFA i és membre de la Federació EFA de la Comunitat Valenciana. (http://www.malvesia.es/)

Deixa el teu comentari