Alzira debat sobre els efectes del canvi climàtic

Alzira debat sobre els efectes del canvi climàtic

Alzira, 23 de maig de 2018. La segona edició de la Biosfira, celebrada el passat cap de setmana, ha comptat amb múltiples i diverses activitats, entre les quals no podien faltar les propostes de debat impulsades des de la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient de Pep Carreres.

En concret, en la jornada de dissabte van tindre lloc dos taules redones centrades en problemàtiques que afecten Alzira i a la resta de la comarca. Al matí, la taula redona va abordar la gestió forestal i la prevenció d’incendis, aspectes que pareix que poden ser complementaris, si bé els punts de vista arriben a ser divergents en alguns casos. Esta taula redona va comptar amb la presència de Fernando Pradells, enginyer forestal de l’Ajuntament d’Enguera i gerent d’Amufor (Associació de Municipis Forestals), que va aportar el seu punt de vista sobre la necessitat d’una gestió responsable en les muntanyes i les necessàries actuacions en matèria de prevenció.

Junt amb això, la taula redona també va abordar la proposta de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de realitzar el tallafocs previst a la Casella i arreplegat en el Pla de Demarcació Forestal de Polinyà del Xúquer.

El debat va esgotar el temps previst sense tancar-se, amb la qual cosa és previsible una continuació en un altre fòrum i amb un marge de temps més ampli.

La taula redona de la vesprada va abordar el futur del Xúquer, atenent els requeriments d’aigua des d’Alacant, que tornen a sol•licitar la presa de Cortes de Pallás. La va presentar el regidor, Pep Carreres, i el ponent, Roger Pons, president de Xúquer Viu, va plantejar el seu punt de vista sobre el recurs que marcarà el futur de la Ribera, com és l’aigua i tot l’ecosistema de la ribera del Xúquer.

Deixa el teu comentari