Alzira forma els escolars en l’ús dels desfibril·lador

Alzira, 14 de febrer de 2018.-  Este matí ha tingut lloc la xarrada cardiovascular sobre l’ús de desfibril·ladors al col·legi Glòria Fuertes d’Alzira.

Pedro Quintana de la empresa Caryosa Hygienic Solutions, S.L, ha estat l’encarregat d’impartir la formació bàsica als alumnes de sisé sobre el protocol d’actuació en cas de parada cardiorespiratòria. Els alumnes han participat de manera activa i han practicat el protocol prèviament explicat pel tècnic especialista.

L’objectiu d’esta actuació és aportar els coneixements i destreses necessaris per a poder portar a terme una primera actuació qualificada a la víctima. D’esta manera els assistents han treballat diversos aspectes essencials:

1 – Identificar i valorar una parada cardiorrespiratòria.

2 – Aplicar una resurrecció cardiopulmonar (RCP) de qualitat i adaptada a cada cas per a menors d’un any, menors de 8 anys o adults.

3 – Utilitzar correctament un desfibril·lador (DEA).

4 –Col·locar una víctima inconscient en posició lateral de seguretat (PLS), per tal d’evitar posibles ofegaments.

A més la campanya s’ha completat amb una segona xarrada, a la qual han assistit tots els mestres de l’escola, per tal de conéixer també com reaccionar correctament en cas de parada.

Des de l’Ajuntament, es treballa en mesures per tal de millorar les possibilitats de recuperació en cas de parada, com la instal·lació de 8 desfibril·ladors a instal·lacions municipals o la formació de 40 treballadors de l’Ajuntament per a poder utilitzar-los correctament.

 

Deixa el teu comentari