Alzira recupera el Premi de pintura Teodoro Andreu

El MUMA conjuntament amb José Teodoro Andreu Muñoz-Orea, nét del pintor alzireny Teodoro Andreu; i l’artista Josep Frances, propietari de la Gallery Lorenzo di Medici, han organitzat el tercer Salón de Otoño del Realismo. Es tracta d’un certamen internacional de pintura de tema i tècnica realista així com un concurs de dibuix també centrat en el realisme.


Esta iniciativa s’emmarca dins de la programació que es va dur a terme per la regidoria de Patrimoni Cultural en 2020 per commemorar els cent cinquanta anys del naixement del pintor local Teodoro Andreu Sentamans, i que es va veure afectada per la pandèmia de la Covid 19. Es reprén així part d’este homenatge a l’artista alzireny.


Hi ha tres premis, el primer d’ells, Premi de pintura Teodoro Andreu, valorat en 1.500 euros i diploma. Un segon: Premi de pintura Mª Teresa Tudela, dotat amb 1.333 euros i diploma; així com el Premi de dibuix Josep Francés, amb 500 euros i diploma.

La preselecció de les obres ja s’esta realitzant fins al 31 d’agost i la recepció tindrà lloc de l’1 al 15 de setembre. La desició del jurat es realitzarà el 21 de setembre i l’exposició de les obres seleccionades serà al MUMA al llarg de tot el mes d’octubre. Per conéixer les bases s’ha de consultar a la web de la galeria www.lorenzodimedicigallery.com.

La regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, ha destacat la importància d’este certamen: “Recuperem així el Premi de pintura Teodoro Andreu, que es va realitzar a la nostra ciutat entre els anys 1980 i 1985. Amb esta actuació seguim commemorant el 150 aniversari del naixement del nostre artista, posant en rellevància el seu nom”.

Comenta la notícia