Alzira s’adherix a la campanya especial de vigilància “Truck and bus” de la DGT

La passada setmana va tindre lloc l’acció de vigilància de camions i autobusos portada a terme per la Policia Local dins de les campanyes i operacions de vigilància i control per a l’any 2019 de la Direcció General de Trànsit.

Entre els dies 18 i 24 de febrer es va fer un control d’un total de 78 vehicles d’estes característiques a la ciutat d’Alzira, dels quals es van detectar 12 casos d’incompliment, la majoria per deficiències tècniques del vehicle. En tots els casos, els agents van informar els conductors del motiu de la campanya abans de fer el control.

S’ha de tindre en compte que la conducció d’estos vehicles suposa un comportament dinàmic diferent, sobretot si va carregat. En particular, la subjecció de la càrrega és vital, qualsevol desplaçament d’esta incidix sobre l’estabilitat del vehicle per desplaçament del centre de gravetat. Entre este tipus de vehicles és més alta la incidència d’eixides de la via i bolcades, que pot explicar-se per l’excessiva o mala col·locació de la càrrega.

“El nostre compromís amb la seguretat passa per portar a terme accions de control que garantisquen les bones condicions del parc mòbil. Treballem conjuntament amb la DGT per tal d’aconseguir una ciutat més segura i saludable”.

L’Ajuntament d’Alzira va manifestar l’adhesió a la Campanya a la Direcció Provincial de Trànsit i de la mateixa manera ha informat sobre els resultats que en s’hi s’han obtingut i ha remés els resultats detallats de l’acció.

Justificació de la campanya
Malgrat que el 68 % del parc de vehicles al nostre país són turismes, el transport de mercaderies (camions i furgonetes) té un pes important pel que fa a seguretat viària, ja que representa el segon tipus de vehicles més nombrós que circula per les nostres carreteres (14 % del total del parc) i estan implicats en el 16 % dels accidents amb víctimes ocorreguts l’any 2017. El parc d’autobusos representa al voltant de l’1 % del total del parc automobilístic, estant implicats en el 2 % dels accidents amb víctimes.

Esta dada, unida a un major índex de mortalitat en el cas d’accidents amb vehicles de mercaderies de més de 3.500 kg, porta a la Direcció General de Trànsit a posar en marxa esta campanya de vigilància.

Han de ressaltar-se les dades de sinistralitat de furgonetes, les quals han registrat en el període 2016-2017 un increment del 30 % en el nombre de morts a 30 dies.

Des de la DGT es considera que la participació dels ajuntaments és fonamental per al seu èxit en esta campanya, en les mateixes dates i amb els mateixos objectius de vigilància, perquè contribuirà, a més d’ajudar a reduir el nombres de ferits i morts en accidents de circulació, a tindre una idea més exacta de la incidència i la seua evolució en l’àmbit nacional.

Deixa el teu comentari