Amparo Ricós, reelegida degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València

La Junta de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València ha reelegit la professora Amparo Ricós Vidal com a degana del centre. Ricós va aconseguir 29 vots a favor i dues abstencions. Escollida en 2018 com a degana, Ricós, que és professora del Departament de Filologia Espanyola, va ser vicedegana d’Ordenació Acadèmica i Qualitat entre 2012 i 2018.

En aquesta nova etapa, que la situarà al front de la facultat durant el període 2021-2024, es manté la continuïtat de l’equip deganal, integrat per Ana R. Calero Valera, vicedegana d’Internacionalització i Innovació; Sergio Maruenda Bataller, vicedegà d’Estudis de Grau; Dolors Palau Sampio, vicedegana de Comunicació i Participació; Begonya Pozo Sànchez, vicedegana de Cultura, Igualtat, Polítiques Inclusives i Sostenibilitat; Rafael Roca Ricart, secretari; i Josep Lluís Teodoro Peris, vicedegà d’Estudis de Postgrau i Investigació.

Amparo Ricós és professora titular del Departament de Filologia Espanyola des de 2008, després de ser associada a l’àrea de Filologia Galegoportuguesa. Llicenciada i doctora en Filologia Hispànica, va obtenir també la llicenciatura en Filologia Anglogermànica per la UV i Filologia Portuguesa per la UB (amb premi extraordinari).

Les seues línies de recerca se centren en els estudis diacrònics de l’espanyol en contrast amb el portugués. Forma part del grup d’investigació HISLEDIA i ha participat en diversos projectes finançats per institucions públiques.

És membre electe de la Junta de Facultat des de 2012 i del Claustre des de 2013; i des de 2019 és secretària-tresorera de l’Asociación de Decanatos de Centros Universitarios con Titulaciones en Artes y Humanidades – ADEAH. Va dirigir el Màster en Investigació en Llengües i Literatures des del 2014 fins al 2018.

Tags:

Deixa el teu comentari