Antella redueix a la meitat el deute municipal i el deixa en poc més de 200.000 euros

Antella, 16 d’octubre de 2017.Els treballs de contenció de la despesa tenen el seu fruit. L’Ajuntament d’Antella que a l’actualitat comanda la independent Emilia Ortiz ha aconseguit reduir a la meitat el deute que acumulava des del govern del Partit Popular que va dirigir Isabel Giménez i que ascendia a al voltant de mig milió d’euros. Les polítiques de contenció de la despesa aplicades pels executius formats gràcies a la coalició entre Gent d’Antella i el PSPV-PSOE (amb les alcaldies de Gustavo Montagudo, Amparo Estarlich i ara Emilia Ortiz) han possibilitat que el dèficit municipal se situe en l’actualitat en poc més de 200.000 euros, després de liquidar recentment i de colp un préstec per valor de 114.000 euros.

L’important deute acumulat va obligar al consistori a acollir-se al pla de pagament a proveïdors promogut pel ministeri de Cristóbal Montoro, la qual cosa va suposar de facto un refinançament del deute, amb interessos per sobre del 5 % i els comptes controlats fins a més enllà de 2020. No obstant açò, el consistori antellà va aplicar una reducció de les despeses sense que suposara una eliminació de llocs de treball municipals, reduint el deute gradualment, fins a la meitat. Segons les dades del govern central, Antella compta en l’actualitat amb un pressupost de prop de 850.000 euros, amb una despesa per habitant de 651 euros. En 2010 l’ajuntament comptava amb un pressupost per damunt dels 1.150.000 euros.

La situació financera del consistori li impedeix encara desenvolupar plans d’inversions propis i per tant les millores en les instal•lacions locals depenen dels projectes provincials o autonòmics que arriben a través de la Diputació de València o la Generalitat. El consistori va realitzar recentment la primera enquesta ciutadana per a conèixer les preferències dels veïns i veïnes en la inversió dels plans d’ajuda de la diputació. Van participar més de dues-centes persones i es va triar principalment l’asfaltat dels camins rurals, enormement utilitzats pels agricultors. L’equip de govern va promoure l’enquesta ciutadana en compliment d’una de les promeses que els partits que dirigeixen l’executiu van incloure en el programa electoral.

Deixa el teu comentari