Arranca la I edició de la Residència de Cinema Jove

Cinema Jove, festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, ha creat la Residència de Cinema Jove amb l’objectiu de donar als futurs cineastes una preparació professional prèvia al desenvolupament dels seus pròxims projectes.

Des del 3 de setembre fins al 7 de setembre, aquesta residència formarà deu curtmetratgistes de la categoria C de la passada Trobada Audiovisual de Joves, aquella que comprén l’alumnat universitari i de centres formatius. Aquests joves realitzadors van ser seleccionats, entre trenta-quatre propostes, per al desenvolupament del seu pròxim projecte.

“La Residència permetrà als cineastes del futur tindre una preparació prèvia al desenvolupament d’un projecte i no només una valoració posterior, com ocorre en la Trobada Audiovisual de Joves; de manera que amb aquesta iniciativa els estudiants començaran a professionalitzar-se”, ha valorat Carlos Madrid, director de Cinema Jove.

Realitzadors de Barcelona, Benidorm, Orihuela, Madrid, Astúries i Sagunt es troben desenvolupant els seus futurs curtmetratges en el marc d’aquesta primera edició de la Residència.

Els estudiants estan orientats per Begoña Soler, directora, actriu i guionista, responsable de les sessions sobre direcció d’actors i creació de personatges; Gabi Ochoa, director, realitzador i dramaturg, qui aborda els aspectes vinculats amb la mirada cinematogràfica, el to i la producció i pla de treball; i Emilio Martí, animador i artista, responsable dels continguts relacionats amb el guió i la veu, les fórmules de finançament i l’elaboració d’un ‘pitching’.

Els tres professionals formaran en aspectes pràctics transversals com la revisió del guió, la preproducció, l”storyboard’, el pla de rodatge, l’economització de mitjans i la distribució.

La Residència, novetat de la 33a edició de Cinema Jove

Cinema Jove incorpora en la seua 33a edició aquesta novetat amb l’objectiu de reforçar el vincle amb l’educació cinematogràfica dels més joves, germen de la Trobada Audiovisual de Joves.

“Es tracta d’una iniciativa important perquè, a més d’aprofundir en el vessant formatiu de la Trobada, permet a Cinema Jove tindre activitat tres mesos després de la celebració oficial i prolonga així la seua presència al llarg de l’any”, assenyala el director Carlos Madrid.

La Residència d’Estudiants té el suport de la Universitat de València, que cedeix les instal·lacions del Col·legi Major Rector Peset per a la celebració d’aquesta.

Deixa el teu comentari