Arranca la Mostra de Teatre del Perelló

El Consorci de Bombers de València celebra que esta setmana s’hi haja aprovat a l’Ajuntament de Burjassot la modificació del PGOU que permetrà dotar pròximament al Consorci de terrenys per a noves instal·lacions en este municipi.

I és que el plenari del consistori de Burjassot ha aprovat modificar una parcel·la de sol dotacional públic que en principi anava destinada a ús educatiu perquè a partir d’ara s’hi dedique a infraestructura de servei urbà. La mesura es pren després que les autoritats educatives emeteren un informe favorable per a este canvi, en no ser necessari mantenir-ho com a reserva escolar.

Esta nova qualificació ha sigut aprovada en ple, i ara resten els dies corresponents d’exposició pública dins els tràmits habituals de quaranta-cinc dies.

El següent pas, una vegada culminat el procés de requalificació, serà el de cedir els terrenys al Consorci perquè hi puga traslladar allí tant el seu parc de bombers de Burjassot com les instal·lacions de les oficines centrals del Consorci, que hui en dia s’ubiquen a València. Estes oficines centrals allotgen, entre d’altres, als serveis administratius, distints departaments del Consorci, així com al Centre de Comunicació i Control des del qual es gestionen totes les emergències de la província.

El Consorci de Bombers de València mostra la seua satisfacció per este important avanç per al projecte d’estes noves infraestructures. El solar que està previst que cedisca l’Ajuntament de Burjassot té uns 7.000 m² i està ubicat al costat de les principals vies de comunicació de Burjassot. Les noves edificacions comptaran amb totes les condicions per millorar l’operativitat del Consorci i el servei que s’hi presta a la ciutadania.

El Perelló, 1 d’octubre de 2021

El diumenge 3 d’octubre arranca la Mostra de Teatre del Perelló amb la posada en escena que proposen quatre companyies amateur.

En aquesta primera jornada, el Centre Cultural Dr. José Antonio Gómez Marco, acollirà la presentació del certamen en un espectacle amenitzat per Jesús Manzano, monologuista i guionista del programa de televisió El Formiguer. Serà a les 19 hores.

Quatre companyies i 4.000 euros en premis

El certamen se celebrarà durant els mesos de setembre, octubre i novembre de 2021 i repartirà entre els grups participants més de 4.400 euros.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és fomentar el desenvolupament de les arts escèniques entre els grups de teatre no professionals, en col·laboració amb la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i els grups teatrals de les comissions falleres del municipi.

D’entre tots els grups inscrits, l’Ajuntament ha seleccionat els quatre grups participants que interpretaran les seues propostes els dies 24 i 31 d’octubre i 21 i 28 de novembre. Es tracta de les companyies Taules Teatre, Pla i revés, l’Associació Cultural de Riba-roja i Malatesta Teatre.

A més d’aquestes, la Mostra ha comptat amb la participació, fora de concurs, de les actuació teatral del ‘sainet’ de la comissió fallera Tro i Flama del Perelló.

El dia 11 de desembre se celebrarà l’acte de clausura a càrrec de l’humorista valencià Óscar Tramoyeres i es realitzarà el lliurament de premis. Els premis es decidiran per part d’un jurat format per tres persones vinculades al món de les arts escèniques.

L’Ajuntament del Perelló atorgarà una subvenció econòmica de 700 euros a cadascun dels grups participants i aquells que formen part de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana rebran una ajuda addicional de 300 euros.

A més, la companyia guanyadora del Premi ‘El Perelló a escena’ a la millor obra rebrà una dotació econòmica de 600 euros. D’altra banda, també s’entregarà un Premi del públic a l’obra que obtinga més puntuació dels espectadors i altres premis addicionals a Millor Actriu, Millor Actor, Millor Actriu de Repartiment, Millor Actor de Repartiment i Millor Direcció.

Comenta la notícia