Astronomia, turisme i música, en les conferències d’UNISOCIETAT del mes de noviembre

Ontinyent, Gandia, Alzira, l’Eliana, Paterna, Requena, Benetússer, Cullera, Massamagrell, Quart de Poblet i Riba-roja de Túria acullen aquest mes conferencies sobre múltiples temàtiques. Aquesta activitat, gratuïta per a la societat, complementa al curs acadèmic de UNISOCIETAT i és d’accés lliure per a la resta de la ciutadania de cada municipi i el seu entorn.

El cicle de conferències d’UNISOCIETAT, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb la col·laboració dels ajuntaments participants i el suport econòmic de Caixa Popular (en 9 seus), de Caixa Ontinyent (en la seu d’Ontinyent) i del Banc Santander (a Gandia).

Aquestes xarrades pluridisciplinàries impartides per docents de la UV són una mostra de l’àmplia varietat de disciplines i àrees científiques que recull la Universitat de València. Aquest cicle de conferències naix amb l’objectiu de transferir coneixement a la societat, de complementar la formació de l’estudiantat d’UNISOCIETAT i d’animar a la ciutadania a sumar-se a aquest programa universitari que compta en el present curs 2019-2020 amb més de 1.700 estudiants distribuïts entre els seus 12 seus.

11 conferències en el territori durant el mes de noviembre

La primera conferència del mes de novembre serà el dimecres dia 6. L’Ajuntament de Benetússer (Horta Sud) acollirà la ponència de Ferran Suay (Departament de Psicobiologia, UV) titulada Cervell d’home, cervell de dona: cervells humans.

El 7 de novembre, el Centre Cultural de Caixa Ontinyent (Vall d’Albaida) rebrà a Enric Marco (Facultat de Física, Astronomia i Astrofísica, UV) que oferirà la ponència 50 anys de l’arribada a la Lluna.

El 12 de novembre el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l’Eliana (Camp de Túria) serà l’escenari de la conferència de Mª Dolores Corella (Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal, UV), que impartirà la conferència Entenent la influència dels nostres gens en els nostres patrons d’alimentació.

El dijous 14 de novembre serà el torn de Massamagrell (Horta Nord) i Riba-roja de Túria (Camp de Túria). La professora Ana Mª Botella (Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, UV) estarà en el Centre Cultural de Massamagrell on oferirà la seua Aproximació al món de l’òpera. Aquest mateix dia, Enric Marco (Facultat de Física, Astronomia i Astrofísica, UV) estarà en la Sala d’actes del Centre Social de Riba-roja de Túria, on tractarà els 50 anys de l’arribada a la Lluna.

El dimarts 19 de novembre, els veïns d’Alzira (Ribera Alta) i dels voltants podran assistir a la conferència El Mediterrani enfront del canvi climàtic. Esdeveniments meteorològics extrems, que oferirà, en Centre de Formació de Persones Adultes ‘Enric Valor’ d’Alzira, la professora Mª José Estrela (Geografia, UV).

El dimecres 20 serà el torn de Quart de Poblet (Horta Oest) i Gandia (la Safor). Francisco Alcantud (de Psicologia Evolutiva i de l’Educació) estarà a casa de la Cultura de Quart de Poblet on tractarà els Trastorns de l’espectre de l’autisme: què és, com detectar i què fer?. El Centre Internacional de Gandia rebrà a Federico Pallardó (Fisiologia, UV), que exposarà Els aliments influeixen en els nostres gens. Consells d’alimentació i hàbits de vida saludables.

El dijous 21 de novembre, la professora Clara Martínez (de Direcció d’Empreses ‘Juan José Renau Piqueras’, UV) oferirà la conferencia Gastronomia, una altra manera de fer turisme en l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena (Utiel-Requena).

El 26 de novembre en Auditori Municipal de Cullera (Ribera Baixa) tindrà lloc la conferencia Jazz: una història interminable per part del professor Vicent Lluís Fontelles (Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, UV).

Finalment, el 28 de novembre, la professora Pura Peris (Departament de Dret Financer i Història del Dret, UV) abordarà Què sabem dels impostos? Desmuntant mites i llegendes urbanes, en l’en el Teatre Capri de Paterna (Horta).

Deixa el teu comentari