AVA-ASAJA retrau les amenaces de sancions als agricultors perquè “criminalitzen a la víctima”VALENCIA

L’organització lamenta que la conselleria i l’ajuntament de València semblen més interessats a recaptar impostos que a resoldre els problemes del camp

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) manifesta la seua sorpresa davant l’anunci d’amenaces de sancions econòmiques i penalitzacions d’ajudes dirigides als agricultors.

 D’una banda, l’ajuntament de València ha llançat una campanya d’obertures d’expedients sancionadors –amb quanties de fins a 300 euros– a aquells propietaris de camps abandonats que es troben en mal estat de manteniment. 

La conselleria d’Agricultura, d’altra banda, també va advertir ahir als arrossers del parc natural de l’Albufera de pèrdues d’ajudes europees si no enterren la palla de l’arròs arrossegada per les pluges a les seues parcel·les, és a dir, si no introdueixen aquestes restes dins del sòl per a provocar un excés de matèria orgànica. AVA-ASAJA recorda que “els greus problemes econòmics, socials i mediambientals que està generant la gestió de la palla de l’arròs és responsabilitat de les pròpies administracions. 

AVA-ASAJA retrau al consistori de Valéncia i a la conselleria que dirigeix Mireia Mollà de “estar més preocupats per criminalitzar al sector agrari i per recaptar impostos que per proporcionar solucions que afavorisquen una sostenibilitat de l’activitat agrària en els seus territoris”. L’associació els recomana prendre exemple de l’ajuntament d’Algemesí, el qual ahir va anunciar ajudes de 100 euros per fanecada per a adquirir nous patrons i portar així una adequada reconversió varietal.

Deixa el teu comentari