AVA i La Unió critiquen que la Generalitat no materialitze les ajudes promeses al sector citrícola

La Unió, a més, posa en dubte la seua publicació per l’absència de pressupost estatal.

L’Associació Valenciana d’Agricultors i La Unió de Llauradors critiquen i lamenten que la Generalitat no materialitze les ajudes promeses al sector citrícola. 

D’una banda, AVA lamenta que la conselleria d’Agricultura no complisca la promesa que va fer la passada campanya citrícola d’atorgar ajudes de mínims dotades d’un pressupost de 8 milions d’euros per pal·liar la situació de crisi que viuen els citricultors valencians. 

A més, qualifiquen la campanya de 2018-2019 com la pitjor que es recorda en dècades amb pèrdues de 305 milions d’euros. Davant aquestes circumstàncies, la Generalitat es va comprometre a publicar ajudes destinades als agricultors valencians que havien patit les conseqüències d’una campanya desastrosa. 

D’altra banda, La Unió ha criticat que, a les portes de la campanya citrícola de 2019-2020 es desconeguen les ajudes de mínims promeses per la conselleria com a suport al sector citrícola davant els pèssims resultats de la campanya passada. 

A més a més, des de la Unió temen que aquestes ajudes no arriben a publicar-se a conseqüència de les retallades previstes pel Govern per a 2019 a causa de l’absència de pressupost en el Govern d’Espanya. 

Critiquen també que a portes d’una nova campanya citrícola, el sector de la Comunitat Valenciana no disposa d’informació sobre la situació de la tramitació de la corresponent Ordre de  Conselleria d’Agricultura, malgrat que l’últim document públic està datat en 13 de maig. 

Deixa el teu comentari