Benifaió obrirà aquest cap de setmana la festa fallera 2019 amb l’Exposició del Ninot, la Cavalcada i la ‘Crida’

La presidenta de la Junta Local Fallera i alcaldessa de Benifaió Marta Ortiz, acompanyada pels màxims representants de les cinc comissions locals i els membres de la Junta Local, inaugurarà divendres que ve 1 de març a les 21:00h l’Exposició del Ninot de les Falles 2019.

Els “Ninots” podran ser votats en el Mercat Municipal. A més, l’Exposició albergarà les fotos dels màxims representants de cada comissió. De l’1 al 10 de març els veïns podran visitar aquestes instal·lacions i votar així als millors “ninots” que, per votació popular, seran indultats del foc la nit del 19 de març. Abans d’aquest acte inaugural, cap a les 20:30h, es durà a terme la concentració del món faller i veïns en la Plaça Major per a anar ambientant la jornada festiva amb els balls del grup “Benifaió en dansa” i la música del “tabal i la dolçaina”.

Cavalcada i Crida Fallera

I amb la inauguració de l’Exposició Benifaió viurà l’endemà dissabte 2 de març la jornada fallera que donarà per iniciada la programació del 2019. Després de la cavalcada fallera, protagonitzada a partir de les 16:30h per les cinc comissions oferint una àmplia varietat de disfresses i carrosses, tindrà lloc al Balcó de l’Ajuntament la tradicional “Crida” com a punt i eixida a les falles del 2019. Una Crida que estarà protagonitzada pels màxims representants de les falles locals.

La setmana vinent la programació fallera a Benifaió serà frenètica. El XII Campionat de Truc organitzat per la Junta Local Fallera de Benifaió es durà a terme del 5 al 7 de març de 20:00h a 23:00h en el Casal de la comissió Arturo Mas. El divendres dia 8 de març en el casal de la comissió Falla Arturo Mes se celebrarà el multitudinari “Sopar de Germanor” on es preveu l’assistència de més de 400 fallers i falleres. El diumenge dia 10 la Plaça Major acollirà el tradicional Concurs d’Arròs on centenars de plats seran degustats per un jurat per a atorgar premis als tres millors plats.

Deixa el teu comentari