Càrcer centra el seu pressupost de 2019 en la construcció del nou col·legi, el foment del reciclatge i la cultura

Càrcer es troba immers en la planificació del 2019 i el pressupost per al present exercici ja és una realitat. Va ser aprovat amb 5 vots a favor de l’equip de govern de Josep Botella, alcalde de la localitat, i amb una abstenció del Partit Popular. La despesa més significativa que es durà a terme durant el proper any serà sens dubte el de la construcció del nou CEIP Pare Gumilla, una obra necessària per a la localitat que serà possible, en part, gràcies a la immersió de Càrcer al “Pla Edificant” de la Generalitat Valenciana. Per a aquesta inversió, el consistori destinarà un milió i mig d’euros, és a dir la meitat del pressupost d’aquest any, que serà aproximadament de 3 milions d’euros.

La construcció del centre educatiu ha provocat que s’hagi duplicat el pressupost d’un any a un altre ja que el 2018 es va aprovar un pressupost que no arribava als 2 milions d’euros.

Entre els altres objectius que es troben dins del full de ruta de l’ajuntament de Josep Botella, ressalten el foment del reciclatge en major mesura i un augment de l’aposta per la cultura. Fent referència a la qüestió mediambiental, cal destacar que l’ajuntament destinarà 82000 euros a la contractació d’una empresa de recollida de residus, a la inversió en contenidors i sistemes de reciclatge, al tractament de residus i a cobrir les despeses de neteja. En l’àmbit cultural es destinaran 143.000 € a temes relacionats amb el foment de la cultura al municipi (biblioteca, museus, promoció cultural, manteniment i reparació de l’àrea cultural, inversions culturals, etc.).

Altres partides en les que l’ajuntament destinarà bona part del seu pressupost són: seguretat i policia (178.112 €), urbanisme (110.217 €), desenvolupament empresarial, indústria i energia (220.161 €). L’alcalde de la localitat Josep Botella ha assenyalat les principals fites que té el consistori de cara al present any: “En 2019 volem consolidar les polítiques que s’han implantat durant tota la legislatura. Des del principi, Càrcer ha estat un municipi molt cultural i per això aquest any, el del final de legislatura, hem fet un esforç important i la cultura ocupa una posició realment privilegiada en el nostre full de ruta. Un altre dels objectius que tenim aquest any té relació amb el medi ambient. Estem molt centrats i conscienciats en aquest àmbit i per això ens agradaria implantar polítiques mediambientals que augmenten la qualitat de vida del municipi. Amb aquesta intenció s’han implantat noves formes de reciclatge i a més continuem treballant per declarar paratges naturals municipals. També estem iniciant un estudi de recollida selectiva de residus i d’aplicació de plaques solars per reduir el consum energètic”

Deixa el teu comentari