Carlet acollirà el 2 d’octubre la III Caminada Popular contra el Càncer

Es tracta d’una iniciativa organitzada conjuntament per l’Ajuntament i la Junta Local contra el Càncer (AECC) de Carlet i l’Hospital Universitari de La Ribera.

• A l’acte de presentació de la Caminada han assistit representants de les entitats organitzadores, així com els pilots Julián Villarrubia i Manuel “Champi” Herreros, que han volgut prestar la seua imatge a esta iniciativa solidària.

• L’alcaldessa Mª Josep Ortega ha agraït el suport de l’Hospital de La Ribera a esta iniciativa i ha destacat els seus grans professionals.

• Dins de la seua política d’integració plena en la vida social i cultural de la comarca, l’Hospital de La Ribera ha participat en la Setmana Europea de la Mobilitat de Carlet “A poc a poc”.

foto-presentacion-caminata-carletAlzira (24.09.16) .– L’Ajuntament de Carlet ha acollit la presentació de la III Caminada Popular contra el Càncer Ciutat de Carlet, una marxa que tindrà lloc el diumenge 2 d’octubre, a les 10 hores, i que discorrerà per un circuit que s’ha dissenyat pels carrers del municipi.

L’acte de presentació d’esta III Caminada Popular ha comptat amb la participació de representants de les principals entitats implicades en l’organització. Així, han estat presents el director gerent i el cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital de La Ribera, doctors Javier Palau i José Miguel Cuevas, respectivament; l’alcaldessa de Carlet, Mª Josep Ortega, i la presidenta de l’AECC Carlet, Rosa Mª Tàpia.

Així mateix, han assistit a la presentació, el pilot del Dakar Julián Villarrubia i el pilot de motociclisme Manuel “Champi” Herreros, que han volgut prestar la seua imatge a esta iniciativa solidària.

L’objectiu d’esta III Caminada és el de conscienciar la ciutadania en general de l’impacte que el càncer té en qui el pateix i en els seus familiars i amics. A més, esta iniciativa servirà per conscienciar la població sobre la importància d’adquirir hàbits saludables, com la pràctica de l’esport, en la prevenció de determinats tumors.

Segons ha destacat la presidenta de l’AECC Carlet, Rosa Mª Tapia, “es tracta d’una caminada amb un itinerari molt planer i accessible a qualsevol persona, independentment de la seua edat. D’esta manera, volem fomentar la participació de tota la població, amb la finalitat que esta iniciativa siga un èxit, com ja ho ha estat en anys anteriors “. Els fons recaptats es destinaran a cobrir les despeses de la Caminada i a la lluita contra el càncer.

Per la seua banda, l’alcaldessa Mª Josep Ortega ha agraït la col•laboració i el suport de l’Hospital de La Ribera a esta iniciativa benèfica i ha assegurat que el centre sanitari d’Alzira “compta amb grans professionals”. Per la seua part, el gerent del Departament, Javier Palau, ha destacat la identificació de l’Hospital amb les associacions de la comarca i el seu recolzament a les causes benèfiques.

Les persones interessades, poden adquirir la samarreta per participar a la Caminada, pel preu simbòlic de 5 euros, a la seu de l’AECC Carlet, així com en l’empresa Grafbill i al Mercat de Carlet (els dissabtes al matí).

Cal assenyalar que la incidència del càncer en la població continua situant a esta malaltia com la segona causa de mort a la Comunitat Valenciana, per darrere només de les malalties cardiovasculars.

Tal com ha afirmat el Dr. José Miguel Cuevas, “a la comarca de La Ribera, 1 de cada 3 habitants patirà algun tipus de tumor al llarg de la seua vida. De fet, l’Hospital d’Alzira està diagnosticant ja en els últims anys una mitjana de 1.000 nous casos de càncer anuals “.

Per la seua banda, el director gerent de l’Hospital de La Ribera, Dr. Javier Palau, s’ha mostrat “orgullós” que les entitats socials de la comarca “compten amb el centre hospitalari per dur a terme iniciatives tan atractives i solidàries com esta” . Així, ha recordat que “des de l’obertura de l’Hospital, Ribera Salud ha volgut aportar un plus de valor a l’assistència que presta als ciutadans de la comarca, no només tractant-la seua malaltia i promovent la seua salut, sinó també integrant-se plenament en la seua vida social, esportiva i cultural “.

Setmana Europea de la Mobilitat “A poc a poc”

En este mateix sentit, cal destacar que l’Hospital de La Ribera ha col•laborat activament amb la Setmana Europea de la Mobilitat que l’Ajuntament de Carlet ha organitzat sota el lema “A poc a poc”, i que va començar el darrer cap de setmana.

Així, l’Hospital de La Ribera ha dut a terme activitats com “Carlet Camina”, passeig amb l’objectiu de combatre el sedentarisme i promocionar l’activitat física entre la població, i ha participat en iniciatives com ara “A l’escola anem a peu”, on s’ha incentivat l’alumnat de Primària a anar a classe a peu, a través d’uns camins escolars organitzats a l’efecte i que s’han senyalitzat amb consells de salut que han realitzat professionals del centre hospitalari.

Igualment, l’Hospital de La Ribera ha col•laborat amb altres activitats de caràcter esportiu com la “Volta d’iniciació al BTT (Bicicleta Tot Terreny) Són Elles”, o el “Dia Sense Cotxes”, en el qual el centre hospitalari ha subvencionat els viatges que els ciutadans de Carlet van realitzar amb autobús a l’Hospital de La Ribera el darrer 22 de setembre.

La Ribera culminarà la seua participació en esta Setmana Europea de la Mobilitat, amb la instal•lació d’una carpa informativa, en la qual les persones interessades podran conèixer els seus factors de risc cardiovascular (tensió arterial, perímetre abdominal, pes), a la “Volta a peu “que tindrà lloc demà, diumenge 25 de setembre, i que sortirà de la Plaça del Convent i de la Vila de Carlet.

Deixa el teu comentari