Carlet s’adherix al programa Viles en Flor que potencia la millora dels espais verds urbans

L’Ajuntament de Carlet s’ha adherit al programa ‘Viles en flor’, iniciativa que reconeix la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis de la Comunitat Valenciana en la millora i potenciació dels espais verds urbans. El pròxim dimarts, un jurat visitarà la ciutat i valorarà les seues zones verdes. Tot seguit, l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) lliurarà els guardons als municipis que que millor puntuació obtinguen.

Carlet al igual que altres municipis presentaren la sol·licitud per a participar en el concurs i, una vegada inscrit, la localitat és considerada Vila en Flor. El Jurat, format per professionals voluntaris de reconegut prestigi dels sectors del viverisme, la jardineria i el paisatgisme, visiten la població, on és rebut pels tècnics i autoritats municipals responsables. El jurat analitza tant la realitat mediambiental com els objectius i plans que pretenen desenrotllar-se i emet un veredicte basant-se en criteris objectius pel que fa al patrimoni vegetal i paisatgístic, la sostenibilitat ambiental i les activitats socials, l’explotació del turisme i la comunicació.

En la gal·la anual, que tindrà lloc en el mes octubre, es lliuraran els guardons, els quals poden lluir-se en l’entrada de la població en forma de cartell amb el nombre de flors d’honor. Les Flors d’Honor són el distintiu que s’entrega anualment als municipis participants en el concurs. Es concedixen d’1 a 5 flors segons el criteri del jurat.

Deixa el teu comentari